Voeding De beste supplementen voor wielrenners 25-10-2022 Natuurlijk zal ook jij wel eens de auto pakken om ergens naar toe te rijden. Als jij het voor het uitkiezen hebt, pak je toch veel liever de fiets. Je geniet van de inspanning van het fietsen en tegelijkertijd van de ontspanning als je mooie land [...] Nieuws Een wielerronde organiseren, deze tips zijn noodzakelijk! 09-10-2022 Het wielerseizoen komt langzaam tot zijn eind. Tijd om je racefiets grondig schoon te maken en hem veilig op te bergen. Maar dat betekent niet dat je de hele winter op de bank moet zitten. Nee, begin alvast met de voorbereidingen van het nieuwe s [...]
Nieuws Goed voorbereid naar je wielerwedstrijd 20-09-2022 Je gaat een wedstrijd rijden op jouw fiets, wat leuk! Je kijkt er al een tijdje naar uit en zelfs in jouw slaap droom je dat je de finishlijn passeert met veel gejoel en vreugde van het publiek. Toch moet je nog even wachten en je goed voorbereid [...] Nieuws Hoe vind je een goede fietsendrager 22-07-2022 Wil jij graag met de auto op vakantie en moet je fiets mee, dan is een fietsendrager natuurlijk wel net zo handig. Je kunt kiezen uit een fietsendrager voor op je trekhaak, maar ook een dakdrager behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard is het afh [...] Tech Wees slim, veilig en snel op de racefiets 13-06-2022 Nu de temperatuur buiten oploopt, gaan steeds meer wielrenners op pad! De ketting staat weer strak en is gesmeerd, het wielertenue is gewassen; tijd om de benen het werk te laten doen. De afgelopen jaren zijn er tal van innovaties op de markt geb [...] Nieuws Een snelle fiets waarmee je naar elke bestemming toe kan gaan 27-05-2022 Als je op zoek bent naar een alternatief voor de auto of de scooter, dan zijn er tegenwoordig een hoop verschillende soorten elektrische fietsen te verkrijgen. Elke soort fiets heeft zijn eigen eigenschappen en voordelen. Dit zorgt er in ieder ge [...]

Kooptips voor wielrenners

Wielermagazine.nl is een website die zich volledig richt op, jawel, wielrennen. Wanneer je net start met wielrennen, dan kun je hier terecht voor de nodige tips en tricks op het gebied van road cycling, zoals het in het Engels bekend staat. Daarnaast hebben we kooptips voor je, dus wanneer je een (nieuwe) racefiets gaat aanschaffen, dan kun je hier terecht voor handige informatie en tips. Zo lees je bijvoorbeeld waar je op moet letten bij het aanschaffen van een racefiets, tijdritfiets, fietsoutfit en een fietscomputer.

Handige trainingtips

Wielrennen kan in groepsverband en solo, het kan competitief en voor de lol, en het kan serieus of wat minder serieus. Wanneer je vooruitgang wilt boeken qua maximale snelheid, maximale afstand of bijvoorbeeld heuvels, dan is een gedegen wielrentraining belangrijk. Op Wielermagazine.nl vind je daarom ook handige training tips en een overzichtje van verschillende soorten trainingen. Wielrennen in de winter? Dat kan, maar daarvoor dien je wel wat voorbereidingen te treffen. Ook daarover vind je de nodige informatie op deze website.

Al met al proberen we je te voorzien van belangrijke informatie rondom wielrennen. Het is een mooie sport en deze willen we graag met je delen. Heb je tips die je met andere wil delen? Aarzel niet en stuur ze ons op!