Tech Wees slim, veilig en snel op de racefiets 13-06-2022 Nu de temperatuur buiten oploopt, gaan steeds meer wielrenners op pad! De ketting staat weer strak en is gesmeerd, het wielertenue is gewassen; tijd om de benen het werk te laten doen. De afgelopen jaren zijn er tal van innovaties op de markt geb [...] Nieuws Een snelle fiets waarmee je naar elke bestemming toe kan gaan 27-05-2022 Als je op zoek bent naar een alternatief voor de auto of de scooter, dan zijn er tegenwoordig een hoop verschillende soorten elektrische fietsen te verkrijgen. Elke soort fiets heeft zijn eigen eigenschappen en voordelen. Dit zorgt er in ieder ge [...]
Nieuws Yelloh! Village: De quiz die jou naar Frankrijk brengt! 23-05-2022 Ben jij een echte kenner van wielrennen? Dan maak jij misschien wel kans op een gratis vakantie van Yelloh! Village! Voordat je mee gaat doen aan de allesbeslissende quiz, wil je natuurlijk weten hoe deze eruit ziet en wat je allemaal kunt winnen [...] Nieuws Voorkom een misstap bij de aankoop van een e-bike / e-mtb 20-05-2022 Tegenwoordig kan niemand meer om de elektrische fietsen heen. Je voedsel bezorgers overal in de stad heel snel fietsen en veel mensen naar hun werk. Ook de e-mtb kom je steeds vaker tegen. Het is dan ook logisch dat de elektrische fietsen van Elt [...] Training Fietsen: Verschil tussen hometrainers & spinfietsen 01-05-2022 Tegenwoordig zijn er oneindig veel mogelijkheden om jouw sportieve doelen te behalen. Zo kun je ervoor kiezen om te genieten van het weer tijdens een ontspannen fietstocht, of je kunt ervoor kiezen om jezelf uit te dagen in een pittige mountainbi [...] Nieuws Mag je je hypotheek gebruiken voor het aanleggen van een sportzaal in huis? 30-04-2022 Jij bent meerdere keren per week te vinden in de sportschool. Cardio op een fietstrainer, krachttraining en af toe ook wat groepslessen. Jij bent een echte sportfanaat die zijn lichaam graag gezond wil houden. Maar je vindt het eigenlijk ook wel [...]

Kooptips voor wielrenners

Wielermagazine.nl is een website die zich volledig richt op, jawel, wielrennen. Wanneer je net start met wielrennen, dan kun je hier terecht voor de nodige tips en tricks op het gebied van road cycling, zoals het in het Engels bekend staat. Daarnaast hebben we kooptips voor je, dus wanneer je een (nieuwe) racefiets gaat aanschaffen, dan kun je hier terecht voor handige informatie en tips. Zo lees je bijvoorbeeld waar je op moet letten bij het aanschaffen van een racefiets, tijdritfiets, fietsoutfit en een fietscomputer.

Handige trainingtips

Wielrennen kan in groepsverband en solo, het kan competitief en voor de lol, en het kan serieus of wat minder serieus. Wanneer je vooruitgang wilt boeken qua maximale snelheid, maximale afstand of bijvoorbeeld heuvels, dan is een gedegen wielrentraining belangrijk. Op Wielermagazine.nl vind je daarom ook handige training tips en een overzichtje van verschillende soorten trainingen. Wielrennen in de winter? Dat kan, maar daarvoor dien je wel wat voorbereidingen te treffen. Ook daarover vind je de nodige informatie op deze website.

Al met al proberen we je te voorzien van belangrijke informatie rondom wielrennen. Het is een mooie sport en deze willen we graag met je delen. Heb je tips die je met andere wil delen? Aarzel niet en stuur ze ons op!