Wielrennen Tips bij het kopen van een derailleur 15-06-2021 Een chainset is een onderdeel van een drivetrain op een fiets. Deze is verbonden met een ketting of riem aan het aandrijfwiel van de fiets. De chainset roteert dankzij de trapas die steun en behuizing biedt. Zodra de chainset met de klok mee bewe [...] Mountainbiken Zo geweldig is fietsen vanaf je vakantiebestemming 10-06-2021 De een wil tijdens de vakantie niet zonder zijn Ted Baker tas, kinderen willen hun eigen rugzak kind mee gevuld met favoriete knuffel, en de ander kan niet zonder een stapel boeken. Is het je wel eens opgevallen hoeveel racefietsen achter- of bov [...]
Wielrennen Tubeless banden 01-06-2021 Een aantal topmerken die de beste banden voor wielrenners en MTB’ers ontwikkelen zijn het met elkaar eens wat betreft de goede toekomst van de tubeless banden. Hoezo zou je kiezen voor tubeless banden, hoe werkt het (de)monteren van deze ba [...] Advertorials Bike fitting 07-05-2021 Door middel van bike fitting wordt jouw persoonlijke optimale fietshouding bepaald. Bike fitting is erg belangrijk om de optimale afstellingen van jouw racefiets of mountainbike te berekenen. Om de optimale fietshouding te bepalen kun je gebruik [...] Advertorials Fiets mee op vakantie? Check dan eerst je verzekering! 19-10-2020 Ga jij binnenkort op vakantie en wil je je fiets meenemen? Super leuk idee! Er zijn immers tal van mooie routes om te fietsen in binnen- en buitenland. Ook vind je buiten ons geliefde maar platte landje de perfecte heuvels en bergen om jouw condi [...] Advertorials Autoverzekering: is mijn fiets meeverzekerd? 14-10-2020 Wanneer de lente op komst is en het weer beter wordt, gaan veel mensen op pad met de fiets. Niet alleen vanuit huis, maar ook vanuit andere plekken worden verschillende routes gefietst. Hiervoor worden de nodige racefietsen, elektrische fietsen, [...]
Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Kooptips voor wielrenners

Wielermagazine.nl is een website die zich volledig richt op, jawel, wielrennen. Wanneer je net start met wielrennen, dan kun je hier terecht voor de nodige tips en tricks op het gebied van road cycling, zoals het in het Engels bekend staat. Daarnaast hebben we kooptips voor je, dus wanneer je een (nieuwe) racefiets gaat aanschaffen, dan kun je hier terecht voor handige informatie en tips. Zo lees je bijvoorbeeld waar je op moet letten bij het aanschaffen van een racefiets, tijdritfiets, fietsoutfit en een fietscomputer.

Handige trainingtips

Wielrennen kan in groepsverband en solo, het kan competitief en voor de lol, en het kan serieus of wat minder serieus. Wanneer je vooruitgang wilt boeken qua maximale snelheid, maximale afstand of bijvoorbeeld heuvels, dan is een gedegen wielrentraining belangrijk. Op Wielermagazine.nl vind je daarom ook handige training tips en een overzichtje van verschillende soorten trainingen. Wielrennen in de winter? Dat kan, maar daarvoor dien je wel wat voorbereidingen te treffen. Ook daarover vind je de nodige informatie op deze website.

Al met al proberen we je te voorzien van belangrijke informatie rondom wielrennen. Het is een mooie sport en deze willen we graag met je delen. Heb je tips die je met andere wil delen? Aarzel niet en stuur ze ons op!