Nieuws Voorkom een misstap bij de aankoop van een e-bike / e-mtb 20-05-2022 Tegenwoordig kan niemand meer om de elektrische fietsen heen. Je voedsel bezorgers overal in de stad heel snel fietsen en veel mensen naar hun werk. Ook de e-mtb kom je steeds vaker tegen. Het is dan ook logisch dat de elektrische fietsen van Elt [...] Training Fietsen: Verschil tussen hometrainers & spinfietsen 01-05-2022 Tegenwoordig zijn er oneindig veel mogelijkheden om jouw sportieve doelen te behalen. Zo kun je ervoor kiezen om te genieten van het weer tijdens een ontspannen fietstocht, of je kunt ervoor kiezen om jezelf uit te dagen in een pittige mountainbi [...]
Nieuws Mag je je hypotheek gebruiken voor het aanleggen van een sportzaal in huis? 30-04-2022 Jij bent meerdere keren per week te vinden in de sportschool. Cardio op een fietstrainer, krachttraining en af toe ook wat groepslessen. Jij bent een echte sportfanaat die zijn lichaam graag gezond wil houden. Maar je vindt het eigenlijk ook wel [...] Nieuws Gevallen met de racefiets? Dit wordt er gedekt 30-04-2022 Regelmatig op de racefiets is een gezonde keuze, maar een ongeluk zit in een klein hoekje en het kan dus gebeuren dat je van je fiets valt. Veel mensen hebben na een val last van lichamelijk letsel en vaak is de racefiets er na de klap ook niet a [...] Training 3 tips voor het verbeteren van jouw uithoudingsvermogen 29-04-2022 Om goed te kunnen wielrennen is het noodzakelijk om aan je conditie te werken. Een goed uithoudingsvermogen is hierbij essentieel. Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Bij veel mensen ligt de conditie beneden peil. Hierdoor kom je jezelf sn [...] Tech Je fiets veilig op de fietsendrager: hoe doe je dat? 25-04-2022 In ons kikkerlandje zijn we echte fietsers. Wanneer het zonnetje schijnt trekken we eropuit en pakken we massaal de fiets. Om eens in een andere omgeving te fietsen nemen we al snel de elektrische fiets, racefiets, mountainbike of de bekende omaf [...]
Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Kooptips voor wielrenners

Wielermagazine.nl is een website die zich volledig richt op, jawel, wielrennen. Wanneer je net start met wielrennen, dan kun je hier terecht voor de nodige tips en tricks op het gebied van road cycling, zoals het in het Engels bekend staat. Daarnaast hebben we kooptips voor je, dus wanneer je een (nieuwe) racefiets gaat aanschaffen, dan kun je hier terecht voor handige informatie en tips. Zo lees je bijvoorbeeld waar je op moet letten bij het aanschaffen van een racefiets, tijdritfiets, fietsoutfit en een fietscomputer.

Handige trainingtips

Wielrennen kan in groepsverband en solo, het kan competitief en voor de lol, en het kan serieus of wat minder serieus. Wanneer je vooruitgang wilt boeken qua maximale snelheid, maximale afstand of bijvoorbeeld heuvels, dan is een gedegen wielrentraining belangrijk. Op Wielermagazine.nl vind je daarom ook handige training tips en een overzichtje van verschillende soorten trainingen. Wielrennen in de winter? Dat kan, maar daarvoor dien je wel wat voorbereidingen te treffen. Ook daarover vind je de nodige informatie op deze website.

Al met al proberen we je te voorzien van belangrijke informatie rondom wielrennen. Het is een mooie sport en deze willen we graag met je delen. Heb je tips die je met andere wil delen? Aarzel niet en stuur ze ons op!