Mountainbiken Op zoek naar het model fiets dat bij mij past 21-04-2022 Ben je op zoek naar een nieuwe fiets? Er is een enorm aanbod aan fietsen te vinden. Het kan lastig zijn om de juiste te vinden. Door de verschillende soorten, materialen en technieken is de keuze bijna oneindig. Welk model past er bij jou? Kies j [...] Nieuws Amstel Gold Race 2022: MichaƂ Kwiatkowski overwinnaar 11-04-2022 Waar het één jaar eerder ook al tot een fotofinish moest komen, was het dit jaar weer raak. De wedstrijd was door de koplopers uitgereden maar wie was eigenlijk de winnaar van de Amstel Gold Race 2022? Een vraag die zelfs de wielren [...]
Mountainbiken Mountainbiken in de winter 31-03-2022 Men wil graag het hele jaar actief blijven en sporten. Maar soms is het wat lastig om te sporten omdat het weer niet meezit. Laat mountainbiken nou een sport zijn die je het hele jaar kan doen. Vele mensen weten niet dat je ook gewoon op deze stevige [...] Wielrennen Waar moet een goede racefiets aan voldoen? 08-03-2022 Als je veel geld gaat uitgeven aan een nieuwe racefiets, wil je natuurlijk wel dat het een goede investering is. Het is immers doodzone om erachter te komen dat je gekochte fiets niet voldoet als racefiets. Waar moet een goede racefiets aan voldo [...] Tech Fietsverlichting kopen voor je racefiets? Check deze tips! 03-03-2022 Goede racefietsverlichting is ontzettend belangrijk. Hiermee draag je bij aan de verkeersveiligheid, je eigen veiligheid én je voorkomt er een bekeuring mee! Soms zie je door de bomen het bos niet meer en daarom een paar tips waar je op mo [...] Kleding & Accessoires Fietskleding voor de alledaagse wielrenner 11-02-2022 Wielrennen wordt steeds populairder, lekker er even op uit op de fiets is een voorkomende activiteit die je steeds meer gaat zien. Groepjes wielrenners op straat die even een rondje fietsen zie je vaak genoeg en dat is een goed teken. Het is name [...]

Kooptips voor wielrenners

Wielermagazine.nl is een website die zich volledig richt op, jawel, wielrennen. Wanneer je net start met wielrennen, dan kun je hier terecht voor de nodige tips en tricks op het gebied van road cycling, zoals het in het Engels bekend staat. Daarnaast hebben we kooptips voor je, dus wanneer je een (nieuwe) racefiets gaat aanschaffen, dan kun je hier terecht voor handige informatie en tips. Zo lees je bijvoorbeeld waar je op moet letten bij het aanschaffen van een racefiets, tijdritfiets, fietsoutfit en een fietscomputer.

Handige trainingtips

Wielrennen kan in groepsverband en solo, het kan competitief en voor de lol, en het kan serieus of wat minder serieus. Wanneer je vooruitgang wilt boeken qua maximale snelheid, maximale afstand of bijvoorbeeld heuvels, dan is een gedegen wielrentraining belangrijk. Op Wielermagazine.nl vind je daarom ook handige training tips en een overzichtje van verschillende soorten trainingen. Wielrennen in de winter? Dat kan, maar daarvoor dien je wel wat voorbereidingen te treffen. Ook daarover vind je de nodige informatie op deze website.

Al met al proberen we je te voorzien van belangrijke informatie rondom wielrennen. Het is een mooie sport en deze willen we graag met je delen. Heb je tips die je met andere wil delen? Aarzel niet en stuur ze ons op!