InhoudVerbeteringen ten opzichte van de Fenix 6
Basisfuncties
GPS, GLONASS en GalileoHartslagmetingContactloze betalingenMuziekopslag en -streamingSmartphone-meldingen
Geavanceerde functies voor wielrenners
Advanced Running DynamicsTraining load balanceHeat and altitude acclimationClimbPro ascent planner
Ondersteunde sensors
GPSBarometrische hoogtemeterKompassen (3-assig)GyroscoopVersnellingsmeterThermometerHartslagmeter
Verschillen tussen de verschillende varianten
Grootte en schermFuncties voor navigatie en kaartenDuurzaamheid en materialenSensoren
Wat kost de Garmin Fenix 7?
Conclusie: Is de Garmin Fenix 7 zijn geld waard?
Aanbiedingen voor de Garmin Fenix 7

Verbeteringen ten opzichte van de Fenix 6

Als je de Fenix 6 en de Fenix 7 naast elkaar legt, dan is de Fenix 7 op het eerste gezicht niet heel anders dan zijn voorganger. Toch zijn er wel degelijk enkele belangrijke verbeteringen te vinden. Zo heeft de Fenix 7 nieuwe hardware en software gekregen waardoor hij sneller en efficiënter werkt dan de Fenix 6. Daarnaast heeft het horloge een groter scherm gekregen met een hogere resolutie. Dit is vooral handig als je het horloge gebruikt voor navigatie, want de kaarten zijn nu nog beter leesbaar.

Een ander groot voordeel van de Fenix 7 is de betere batterijduur. Waar de Fenix 6 al bekend stond om zijn goede batterijduur, heeft de Fenix 7 het nog beter gedaan. Met een maximale batterijduur van 24 dagen in de smartwatch-modus en 60 uur in de GPS-modus met muziek, kun je langer en verder trainen zonder je zorgen te maken over het opladen van je horloge.

Ook de opslagruimte van de Fenix 7 is verbeterd ten opzichte van de Fenix 6. De standaarduitvoering heeft nu 16 GB opslagruimte in plaats van 8 GB, waardoor je meer muziek kunt opslaan op je horloge en je niet altijd afhankelijk bent van je telefoon. Daarnaast zijn er nieuwe sportprofielen toegevoegd aan de Fenix 7, waaronder indoor klimmen en boulderen. Dit is goed nieuws voor de fanatieke klimmers onder ons, want nu kun je ook binnen je trainingen nauwkeurig bijhouden.

Deze verbeteringen maken de Fenix 7 een stuk aantrekkelijker dan zijn voorganger, en hoewel het uiterlijk van het horloge niet veel is veranderd, zijn de interne verbeteringen zeker de moeite waard. Met een snellere processor, een beter scherm, een langere batterijduur, meer opslagruimte en nieuwe sportprofielen is de Fenix 7 een stuk beter uitgerust dan de Fenix 6 en een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardig multisport-horloge.

Basisfuncties

Als wielrenner wil je graag weten waar je aan toe bent en wat voor functies een sporthorloge heeft. In deze sectie zullen we de basisfuncties van de Garmin Fenix 7 bespreken. Zoals de naam al doet vermoeden is de Garmin Fenix 7 een zeer geavanceerd sporthorloge dat uitstekende prestaties levert. De basisfuncties van dit horloge omvatten GPS en GLONASS, hartslagmeting, contactloze betalingen, muziekopslag en -streaming, en smartphone-meldingen.

GPS, GLONASS en Galileo

De Garmin Fenix 7 maakt gebruik van zowel GPS, GLONASS als Galileo voor een nauwkeurige positiebepaling. GPS is een Amerikaans satellietsysteem, GLONASS is een Russisch satellietsysteem en Galileo is het Europese satteliet systeem. Door gebruik te maken van deze systemen, kan de Garmin Fenix 7 je exacte positie bepalen en deze informatie gebruiken om nauwkeurige trainingsgegevens te leveren. Of je nu in de stad of in de bergen fietst, de Garmin Fenix 7 zorgt voor nauwkeurige en betrouwbare gegevens.

Hartslagmeting

De Garmin Fenix 7 biedt nauwkeurige hartslagmetingen. Dit wordt gedaan met behulp van een optische hartslagmeter op de pols. De hartslagmeter van de Garmin Fenix 7 meet de bloedstroom onder de huid van de pols en berekent de hartslag op basis van de pulsatie van het bloed. Hierdoor heb je geen hartslagmeter op je borst nodig en kun je toch nauwkeurige hartslaggegevens verkrijgen tijdens het fietsen.

Contactloze betalingen

Een andere handige functie van de Garmin Fenix 7 is de mogelijkheid om contactloze betalingen te doen. Dit kan met behulp van Garmin Pay. Hierdoor hoef je niet langer je portemonnee mee te nemen tijdens het fietsen en kun je veilig en gemakkelijk betalingen doen met je horloge.

Muziekopslag en -streaming

Met de Garmin Fenix 7 kun je muziek opslaan en streamen tijdens het fietsen. Het horloge heeft 16 GB aan opslagruimte, wat genoeg is voor duizenden nummers. Hierdoor kun je tijdens het fietsen genieten van je favoriete muziek en blijf je gemotiveerd om door te gaan.

Smartphone-meldingen

Tot slot biedt de Garmin Fenix 7 de mogelijkheid om smartphone-meldingen te ontvangen tijdens het fietsen. Je kunt meldingen ontvangen voor oproepen, sms'jes, e-mails en andere apps. Dit is handig als je bijvoorbeeld een belangrijk telefoontje verwacht of als je tijdens het fietsen bereikbaar wilt blijven.

Kortom, de basisfuncties van de Garmin Fenix 7 zijn uitgebreid en bieden veel waarde voor sporters en actieve mensen die op zoek zijn naar een betrouwbaar en veelzijdig sporthorloge. Van GPS- en GLONASS-functionaliteit tot hartslagmeting, contactloze betalingen, muziekopslag en -streaming en smartphone-meldingen, dit horloge heeft het allemaal.

Geavanceerde functies voor wielrenners

Als wielrenner ben je altijd op zoek naar manieren om je prestaties te verbeteren en de Garmin Fenix 7 biedt verschillende geavanceerde functies om je hierbij te helpen. Hieronder bespreken we enkele van de meest interessante functies voor wielrenners.

Advanced Running Dynamics

De Garmin Fenix 7 biedt uitgebreide running dynamics die je helpen om je hardloopprestaties te verbeteren. Maar wist je dat deze functies ook heel handig kunnen zijn voor wielrenners? Zo kun je bijvoorbeeld je verticale oscillatie en grondcontacttijd meten om je traptechniek te verbeteren. Ook kun je je cadans en staplengte bijhouden om te zien hoe efficiënt je trapt en of je wellicht je cadans moet aanpassen.

Training load balance

Als wielrenner wil je natuurlijk niet overtraind raken en blessures voorkomen. Met de Garmin Fenix 7 kun je je trainingsbelasting bijhouden en inzicht krijgen in je training load balance. Zo kun je zien of je voldoende rust neemt en of je wellicht je trainingsintensiteit moet aanpassen. Ook kun je zien hoe je lichaam reageert op verschillende trainingsvormen en op welke gebieden je je nog kunt verbeteren.

Heat and altitude acclimation

Als je regelmatig op hoogte traint of in warme omstandigheden fietst, is het belangrijk om je lichaam hierop voor te bereiden. Met de heat and altitude acclimation functies van de Garmin Fenix 7 kun je je lichaam geleidelijk laten wennen aan deze omstandigheden, zodat je beter kunt presteren en minder last hebt van de omstandigheden.

ClimbPro ascent planner

Als je graag in de bergen fietst, is de ClimbPro ascent planner een handige functie om te gebruiken. Met deze functie kun je je beklimmingen plannen en inzicht krijgen in het hoogteprofiel van de route. Ook kun je zien hoe lang een beklimming duurt en hoeveel hoogtemeters je moet overwinnen. Zo kun je je beklimmingen beter plannen en je prestaties verbeteren.

De Garmin Fenix 7 biedt verschillende geavanceerde functies die waardevol kunnen zijn voor wielrenners. Of je nu een beginner of een ervaren fietser bent, deze functies kunnen je helpen om je prestaties te verbeteren en je trainingsprogramma te optimaliseren. De Advanced Running Dynamics, Training load balance, Heat and altitude acclimation en ClimbPro ascent planner zijn slechts enkele van de functies die de Fenix 7 biedt om jou te ondersteunen tijdens je fietstochten. Als je op zoek bent naar een geavanceerd sporthorloge voor wielrennen dan is de Fenix 7 zeker het overwegen waard.

Ondersteunde sensors

Sensors zijn een cruciaal onderdeel van de Garmin Fenix 7, en dit horloge is uitgerust met een breed scala aan sensoren die de nauwkeurigheid van de gegevens die worden vastgelegd verbeteren. In deze sectie zullen we de verschillende sensoren van de Garmin Fenix 7 bespreken en hoe ze de functionaliteit van het horloge verbeteren.

GPS

De Garmin Fenix 7 is uitgerust met GPS, GLONASS en Galileo, waardoor het horloge sneller en nauwkeuriger locaties kan vastleggen. Dit is vooral handig voor wielrenners die willen weten waar ze zich bevinden tijdens hun ritten. Met de Fenix 7 kun je gedetailleerde kaarten en navigatie gebruiken om routes te plannen en te volgen.

Barometrische hoogtemeter

De Garmin Fenix 7 heeft ook een barometrische hoogtemeter, waardoor het horloge de hoogte van je locatie kan bepalen met grote precisie. Dit is ideaal voor wielrenners die bergachtige routes rijden en nauwkeurige hoogte- en stijgingsgegevens willen verzamelen. Met de barometrische hoogtemeter van de Fenix 7 kun je ook de weersomstandigheden op jouw locatie volgen.

Kompassen (3-assig)

Met de drie-assige kompas van de Garmin Fenix 7 kun je de juiste richting bepalen, zelfs als je niet beweegt. Dit is ideaal voor navigatie in onbekend terrein. De kompasfunctie werkt samen met de GPS-functie van het horloge om de route te bepalen en de meest efficiënte weg te vinden.

Gyroscoop

De gyroscoop van de Garmin Fenix 7 helpt bij het meten van de oriëntatie en beweging van het horloge. Hierdoor kan het horloge de positie en bewegingen van de drager nauwkeurig vastleggen. Dit is ideaal voor wielrenners die hun prestaties willen bijhouden en verbeteren. Met behulp van de gyroscoop van de Fenix 7 kan het horloge bijvoorbeeld je trapfrequentie en cadans meten.

Versnellingsmeter

De versnellingsmeter van de Garmin Fenix 7 meet de versnellingen van het horloge in verschillende richtingen. Dit is handig voor wielrenners omdat het horloge hiermee de snelheid en de afgelegde afstand kan meten, ongeacht of je nu bergop of bergaf rijdt. Het is ook nuttig voor het meten van de intensiteit van de training en het analyseren van je prestaties.

Thermometer

De thermometer van de Garmin Fenix 7 meet de temperatuur op je locatie. Dit is handig voor wielrenners die willen weten hoe koud of warm het is tijdens hun ritten. Het is ook handig voor het bijhouden van de weersomstandigheden en het inschatten van de omstandigheden waaronder je traint.

Hartslagmeter

De Garmin Fenix 7 heeft een geïntegreerde hartslagmeter die zowel tijdens de training als in rust nauwkeurig de hartslag van de drager kan met behulp van de nieuwe ELEVATE™ V4 hartslagmeter van Garmin. Deze sensor meet de hartslag direct op de pols van de drager, zonder dat hier een borstband voor nodig is. De sensor heeft een hoge nauwkeurigheid en reageert snel op veranderingen in hartslag. Hierdoor kan de Garmin Fenix 7 zeer nauwkeurig de hartslag van de drager monitoren, wat van groot belang is bij intensieve sportactiviteiten.

Al met al beschikt de Garmin Fenix 7 over een uitgebreide set aan sensoren die bijdragen aan de functionaliteit van het horloge. De sensoren zijn zeer nauwkeurig en zorgen ervoor dat het horloge geschikt is voor verschillende sportactiviteiten, waaronder wielrennen.

Verschillen tussen de verschillende varianten

De Garmin Fenix 7-serie is verkrijgbaar in drie varianten, namelijk de Garmin Fenix 7 Sapphire Solar, de Garmin Fenix 7S Solar en de Garmin Fenix 7X Sapphire Solar. Elk model heeft zijn eigen unieke kenmerken en verschillen. In deze sectie zullen we de belangrijkste verschillen tussen deze drie modellen bespreken.

Grootte en scherm

De Garmin Fenix 7 Sapphire Solar heeft een 51 mm kast en een 1,4 inch scherm, terwijl de Garmin Fenix 7S Solar een kleinere 42 mm kast heeft en een 1,2 inch scherm. De Garmin Fenix 7X Sapphire Solar heeft daarentegen een grotere 55 mm kast en een 1,4 inch scherm. Het is belangrijk om op te merken dat de grootte van de kast van invloed kan zijn op het comfort van het horloge tijdens het sporten en op de afleesbaarheid van het scherm.

Functies voor navigatie en kaarten

Alle drie de modellen hebben geavanceerde navigatie- en kaartfuncties, maar er zijn enkele verschillen tussen de modellen. De Garmin Fenix 7X Sapphire Solar is het meest geschikt voor navigatie dankzij de uitgebreide kaartfuncties. Het horloge heeft namelijk voorgeladen kaarten van Europa, inclusief de mogelijkheid om routes te plannen en navigeren met behulp van de kaart. De Garmin Fenix 7 Sapphire Solar en de Garmin Fenix 7S Solar bieden ook navigatiefuncties, maar hebben minder uitgebreide kaartmogelijkheden.

Duurzaamheid en materialen

Alle drie de horloges zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een robuuste behuizing die bestand is tegen ruige omstandigheden. De Garmin Fenix 7 Sapphire Solar en de Garmin Fenix 7X Sapphire Solar hebben een saffierglas dat zeer krasbestendig is en een titanium kast voor extra duurzaamheid. De Garmin Fenix 7S Solar heeft daarentegen een iets minder duurzaam Gorilla Glass-scherm en een stalen kast.

Sensoren

Alle drie de modellen hebben vergelijkbare sensoren, zoals een hartslagmeter, GPS, GLONASS en GALILEO, maar er zijn enkele verschillen in de beschikbaarheid van sensoren. Zo heeft de Garmin Fenix 7 Sapphire Solar een thermometer, terwijl de Garmin Fenix 7S Solar en de Garmin Fenix 7X Sapphire Solar dat niet hebben. De Garmin Fenix 7X Sapphire Solar heeft daarentegen wel een Pulse Ox-sensor, die de zuurstofsaturatie in het bloed meet, terwijl de andere modellen deze functie niet hebben.

Wij hebben ondervonden dat elke variant van de Garmin Fenix 7-serie unieke functies en mogelijkheden heeft die passen bij verschillende behoeften en voorkeuren van sporters en avonturiers. Als je op zoek bent naar uitgebreide navigatie- en kaartfuncties, is de Garmin Fenix 7X Sapphire Solar de beste keuze. Als je op zoek bent naar een kleiner en lichter horloge, is de Garmin Fenix 7S Solar een goede optie voor wie op zoek is naar een lichter en kleiner horloge zonder concessies te doen aan de functies en prestaties. Het horloge heeft een 1,2 inch scherm en weegt slechts 57 gram, waardoor het zeer comfortabel is om te dragen tijdens het sporten. Het heeft echter wel een iets kleinere batterijduur in vergelijking met de Fenix 7 en 7X.

De Garmin Fenix 7X Sapphire Solar is de meest geavanceerde en duurste optie van de drie. Het horloge heeft een 1,4 inch scherm en bevat alle functies en sensoren die beschikbaar zijn in de Fenix 7 en 7S. Daarnaast heeft het extra kaarten en navigatiemogelijkheden, waaronder topografische kaarten en skikaarten. Het horloge heeft een zeer robuuste en duurzame constructie, inclusief saffierglas en een titanium rand. Het heeft ook de langste batterijduur van alle drie, tot 24 dagen in smartwatch-modus.

In het algemeen biedt de Garmin Fenix 7-serie veel keuzemogelijkheden voor sporters en avonturiers, met verschillende maten, functies en prijspunten om uit te kiezen. Het is belangrijk om te overwegen welke functies het meest relevant zijn voor jouw sport en avonturen, evenals je budget en persoonlijke voorkeuren op het gebied van grootte en materialen. Ongeacht welke optie je kiest, je kunt er zeker van zijn dat je een hoogwaardig multisport horloge in handen hebt met uitstekende prestaties en duurzaamheid.

Wat kost de Garmin Fenix 7?

Als je op zoek bent naar een geavanceerd sporthorloge voor wielrennen en andere sporten, dan is de Garmin Fenix 7 zeker het overwegen waard. Het is een high-end horloge dat een breed scala aan functies biedt om de prestaties van sporters te verbeteren en te volgen. In deze sectie zullen we je meer vertellen over de adviesprijzen van de verschillende modellen en de mogelijkheden om accessoires en bundels toe te voegen.

De Garmin Fenix 7 is verkrijgbaar in verschillende modellen met verschillende functies. Het instapmodel is de Fenix 7S, die een adviesprijs heeft van € 799,99. Dit model is ontworpen voor mensen met een slanke pols en heeft een kleinere kast dan de andere modellen. De Fenix 7 heeft een adviesprijs van € 899,99 en is het standaardmodel van de Fenix 7-serie. Dit model heeft een 47 mm kast en biedt een breed scala aan functies voor wielrennen, hardlopen, zwemmen en andere sporten. De Fenix 7X is het meest geavanceerde model in de serie en heeft een adviesprijs van € 1.149,99. Dit model heeft een extra grote kast van 51 mm en biedt alle functies van de Fenix 7 en meer, zoals geavanceerde navigatie- en kaartfuncties.

Naast de horloges zelf biedt Garmin ook verschillende accessoires en bundels aan voor de Fenix 7-serie. Hierdoor kunnen sporters hun horloge aanpassen aan hun behoeften en voorkeuren. Er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten bandjes beschikbaar voor de Fenix 7, variërend van siliconen tot leer en titanium. Daarnaast zijn er verschillende sensoren beschikbaar die kunnen worden gekoppeld aan de Fenix 7, zoals hartslagmeters en cadanssensoren voor het wielrennen. Als je op zoek bent naar een bundel met meerdere accessoires, biedt Garmin verschillende pakketten aan. Een voorbeeld hiervan is de "Garmin Fenix 7 Sapphire HR Bundel", die een Fenix 7-horloge, een hartslagmeter, een cadanssensor en een extra bandje bevat. Deze bundel heeft een adviesprijs van € 1.199,99.

Conclusie: Is de Garmin Fenix 7 zijn geld waard?

Zoals je hebt kunnen lezen hebben we de Garmin Fenix 7 uitvoerig getest. Het sporthorloge is een uitstekende keuze voor wielrenners die op zoek zijn naar een geavanceerd en betrouwbaar apparaat om hun prestaties te meten en te verbeteren.

Een van de belangrijkste voordelen van de Fenix 7 is de veelzijdigheid ervan. Het horloge biedt namelijk een breed scala aan functies die geschikt zijn voor verschillende sporten, waaronder fietsen. Zo biedt de Fenix 7 een geavanceerde GPS, waarmee de gebruiker zijn of haar route nauwkeurig kan volgen en afstand, snelheid en hoogte kan meten. Ook beschikt het horloge over een hartslagmeter en diverse andere sensoren, waaronder een hoogtemeter, thermometer en gyroscoop. Daarnaast is de Fenix 7 waterdicht tot 100 meter, wat het horloge geschikt maakt voor triatlons en andere watergerelateerde sporten.

Een ander belangrijk voordeel van de Fenix 7 is de mogelijkheid om accessoires en bundels toe te voegen, waarmee het horloge nog meer mogelijkheden biedt. Zo kan een externe hartslagband worden toegevoegd voor een nog nauwkeurigere hartslagmeting, en kan het horloge worden gekoppeld aan de Garmin Varia fietsradar, waarmee de gebruiker waarschuwingen ontvangt wanneer er voertuigen of andere obstakels in de buurt zijn.

Natuurlijk hangt er aan de Garmin Fenix 7 ook een flink prijskaartje. De adviesprijs varieert tussen de € 699,- en € 1099,-, afhankelijk van het gekozen model. Hoewel dit een aanzienlijk bedrag is, is de Fenix 7 wel een van de meest geavanceerde sporthorloges op de markt en biedt het een breed scala aan functies die niet alleen geschikt zijn voor wielrenners, maar voor alle soorten sporters. Bovendien is de Fenix 7 duurzaam en robuust gebouwd, wat betekent dat het horloge lang meegaat en bestand is tegen zware omstandigheden.

Al met al kunnen we concluderen dat de Garmin Fenix 7 zijn geld waard is voor wielrenners die op zoek zijn naar een geavanceerd en betrouwbaar sporthorloge. Hoewel de prijs hoog is, biedt de Fenix 7 een breed scala aan functies en de mogelijkheid om accessoires en bundels toe te voegen, waarmee het horloge nog veelzijdiger wordt. Voor wie op zoek is naar een meer betaalbaar alternatief, zijn er andere modellen op de markt die ook geschikt zijn voor wielrennen, maar mogelijk niet dezelfde uitgebreide functies bieden als de Fenix 7.

Terug naar Wielrennen