SRAM racefiets groepsets koopgids 01-05-2024 SRAM biedt een scala aan groepsets voor racefietsen die voldoen aan de prestatie eisen en het budget van vrijwel elk soort fietser, variëren van entry-level tot high-end in prestaties, gewicht en prijs. Een groepset, of groep, bestaat uit al[...] Indoor fiets training apps 22-01-2024 Fietsen heeft met name tijdens de corona periode transformatie ondergaan. Buiten fietsen blijft natuurlijk voor de meeste fietsers altijd de eerste keuze. Maar omstandigheden zoals het verplicht binnen zitten tijdens de Corona periode, maar ook s[...]
Fietstrainer kopen? Koopgids voor jouw beste keuze! 14-11-2023 Het indoor fietsen of trainen wordt door steeds meer mensen gedaan. Waar de ene persoon graag af en toe een rondje wil fietsen op zondag, zal de meer ervaren (amateur) fietser, indoor óók willen trainen met specifieke doeleinden. Ei[...] Gravelbike kopen: Uitleg & tips 26-09-2023 Een gravelbike - misschien een enigszins apart fiets concept voor sommige mensen, maar voor veel inmiddels al een tijdje een sleutel tot avontuur en vrijheid. In wezen combineert een gravelbike de beste elementen van een racefiets en een mountain[...] Bandenspanning: Optimale fietsprestaties en veiligheid 08-09-2023 Bandenspanning: een term waar je als fietser misschien wel eens van hebt gehoord, maar wat betekent het nu eigenlijk precies en waarom is het zo belagnrijk voor je fietsbeleving? Bandenspanning refereert naar de hoeveelheid lucht die in de binnen[...] Gel-Pads onder je Stuurlint: De Voor- en Nadelen 07-07-2023 Gel-pads zijn een populaire accessoire onder wielrenners die op zoek zijn naar extra comfort tijdens lange ritten. Ze worden onder het stuurlint geplaatst om trillingen en schokken te absorberen, wat kan helpen bij het verminderen van hand- en po[...]
Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Trainingsadvies

Of je nu de hitte of de kou moet trotseren, onze trainingsadviezen zijn goud waard. We vinde de tips om je training effectiever te maken. Zowel voor het optimaliseren van je indoor training tijdens de winter of adviezen voor het maximaliseren van je uithoudingsvermogen tijdens lange zomerritten.

Uitrusting en reviews

De juiste uitrusting kan het verschil maken voor je toerritten. Je uitrusting houdt je up-to-date met de laatste gadget, fiets en accessoire reviews. Lees de koopgidsen, productbeoordelingen en praktisch advies voor het selecteren van je gear.

Voeding en voorbereiding

Je lichaam is je motor. Lees onze tips over hoe je met de juiste voeding je goed kunt voorbereiden voor, tijdens en na je tochten. Onze adviezen over voeding en voorbereiding zullen je helpen je prestaties te verbeteren en je herstel te versnellen.

Wielren technologie en innovatie

Blijf in de race met onze artikelen over de laatste technologische ontwikkelingen en innovaties in de wielersport. Ontdek hoe deze vernieuwingen de sport veranderen en hoe je ze in je voordeel kunt gebruiken.

Evenementen en wedstrijden

Droom je ervan om deel te nemen aan je eerste wedstrijd? Of ben je op zoek naar tips om je voor te bereiden op een wieler evenement? Wij helpen je op weg met alle informatie die je nodig hebt om je op je best voor te bereiden en te presteren.

Reparatie en onderhoud

Een fiets moet in top conditie verkeren. Wij delen kennis met je over het zelf onderhouden en repareren van je fiets met handige handleidingen voor veelvoorkomende problemen.

Heb je tips?

Heb je zelf een nieuwtje dat absoluut gedeeld moet worden op deze pagina? Neem dan contact met ons op. Wellicht zie je je eigen nieuwsbericht dan terugkomen in de Wielren blog sectie van het Wielermagazine.