Koopgids Stuurlint Kiezen: Materialen, Diktes en Texturen Vergeleken 28-03-2023 Het kiezen van het juiste stuurlint is essentieel voor het comfort en de prestaties tijdens het wielrennen. Stuurlint is er in verschillende materialen, diktes en texturen, en de juiste keuze kan een groot verschil maken in grip, schokabsorptie e [...] Nieuws Aanrader: wielrennen in Callantsoog en omgeving! 24-03-2023 Op zoek naar een hotspot om te wielrennen? Reis dan af naar de Kop van Noord-Holland! In de kustplaats Callantsoog en de omgeving is namelijk heel wat moois te zien. We geven je de beste tips voor wielrennen in dit adembenemende duingebied. Fi [...]
Nieuws Een ongeluk tijdens het wielrennen: zo zit het met de aansprakelijkheid 12-03-2023 De lente is in aantocht, dus al snel zullen veel mensen weer op de fiets springen. Heerlijk toch om in de buitenlucht en de zon te vertoeven, en ook nog eens te werken aan een goede conditie? Wel belangrijk is daarbij om altijd in je achterhoofd [...] Nieuws Uitrusting voor je toertocht op de racefiets 10-03-2023 Als je een toertocht met je racefiets wilt maken, is het belangrijk dat je de juiste uitrusting gebruikt. Er zijn verschillende soorten materiaal die geschikt zijn voor dit doel, afhankelijk van de omstandigheden waarmee je te maken krijgt. Voor [...] Nieuws Comfortabele sportboxershorts 14-01-2023 Sporten is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl, maar het juiste type ondergoed kan net zo belangrijk zijn als het juiste type schoenen of kleding. Veel mensen denken dat de enige eis voor sportondergoed is dat het ademend is, maa [...] Advertorials Tips om te wielrennen in koud weer 01-01-2023 Wielrennen is een populaire sport voor vele, ongeacht het weer. Wellicht fiets je graag in de zon of juist in de kou tijdens de wintermaanden. Fietsen in koud weer vereist wat extra voorzorgsmaatregelen om comfortabel te blijven en blessures te v [...]
Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Kooptips voor wielrenners

Wielermagazine.nl is een website die zich volledig richt op, jawel, wielrennen. Wanneer je net start met wielrennen, dan kun je hier terecht voor de nodige tips en tricks op het gebied van road cycling, zoals het in het Engels bekend staat. Daarnaast hebben we kooptips voor je, dus wanneer je een (nieuwe) racefiets gaat aanschaffen, dan kun je hier terecht voor handige informatie en tips. Zo lees je bijvoorbeeld waar je op moet letten bij het aanschaffen van een racefiets, tijdritfiets, fietsoutfit en een fietscomputer.

Handige trainingtips

Wielrennen kan in groepsverband en solo, het kan competitief en voor de lol, en het kan serieus of wat minder serieus. Wanneer je vooruitgang wilt boeken qua maximale snelheid, maximale afstand of bijvoorbeeld heuvels, dan is een gedegen wielrentraining belangrijk. Op Wielermagazine.nl vind je daarom ook handige training tips en een overzichtje van verschillende soorten trainingen. Wielrennen in de winter? Dat kan, maar daarvoor dien je wel wat voorbereidingen te treffen. Ook daarover vind je de nodige informatie op deze website.

Al met al proberen we je te voorzien van belangrijke informatie rondom wielrennen. Het is een mooie sport en deze willen we graag met je delen. Heb je tips die je met andere wil delen? Aarzel niet en stuur ze ons op!