Voeding Welke gezonde tussendoortjes kan je gemakkelijk meenemen op de fiets? 23-03-2024 Als je een frequente fietser bent, weet je dat de honger onderweg kan toeslaan. Het is dan van belang om gezonde en praktische tussendoortjes bij je te hebben, die niet alleen vullen, maar ook energie geven voor de rit. Via dit wielermagazine art [...] Koopgids Indoor fiets training apps 22-01-2024 Fietsen heeft met name tijdens de corona periode transformatie ondergaan. Buiten fietsen blijft natuurlijk voor de meeste fietsers altijd de eerste keuze. Maar omstandigheden zoals het verplicht binnen zitten tijdens de Corona periode, maar ook s [...]
Nieuws Hoeveel kost een kwalitatieve wielrenfiets? 11-01-2024 Wanneer je je eerste stappen zet in de opwindende wereld van racefietsen, wordt je bijna onmiddellijk overdonderd door de enorme hoeveelheid opties beschikbaar. De juiste wielrenfiets kan je sportieve prestaties flink verbeteren en aanzienlijk bi [...] Advertorials Ontdek de voordelen van een elektrische fatbike 09-01-2024 De elektrische fiets is niet meer weg te denken uit het Nederlandse fietslandschap. We zijn van oudsher al een fietslandje, maar met de elektrische versie zijn de voordelen alleen nog maar toegenomen. Nou zijn er verschillende soorten elektrische [...] Nieuws Fietsen met comfort: de voordelen van steunkousen voor wielrenners 08-01-2024 Wielrennen kan best zwaar zijn voor onze benen. Daarom hebben we het vandaag over een simpel maar effectief hulpmiddel: steunkousen! Ja, je leest het goed. Die kousen zijn niet alleen voor senioren een onderdeel van het wielertenue. Lees maar sne [...] Advertorials Tips om geld te besparen op wielrennen 02-01-2024 Wielrennen is een fantastische sport die je niet alleen in vorm houdt, maar je ook laat genieten van de buitenlucht en prachtige landschappen. Maar het kan soms een dure hobby zijn. In deze blog geven we je enkele handige tips om slim te besparen [...]

Kooptips voor wielrenners

Wielermagazine.nl is een website die zich volledig richt op, jawel, wielrennen. Wanneer je net start met wielrennen, dan kun je hier terecht voor de nodige tips en tricks op het gebied van road cycling, zoals het in het Engels bekend staat. Daarnaast hebben we kooptips voor je, dus wanneer je een (nieuwe) racefiets gaat aanschaffen, dan kun je hier terecht voor handige informatie en tips. Zo lees je bijvoorbeeld waar je op moet letten bij het aanschaffen van een racefiets, tijdritfiets, fietsoutfit en een fietscomputer.

Handige trainingtips

Wielrennen kan in groepsverband en solo, het kan competitief en voor de lol, en het kan serieus of wat minder serieus. Wanneer je vooruitgang wilt boeken qua maximale snelheid, maximale afstand of bijvoorbeeld heuvels, dan is een gedegen wielrentraining belangrijk. Op Wielermagazine.nl vind je daarom ook handige training tips en een overzichtje van verschillende soorten trainingen. Wielrennen in de winter? Dat kan, maar daarvoor dien je wel wat voorbereidingen te treffen. Ook daarover vind je de nodige informatie op deze website.

Al met al proberen we je te voorzien van belangrijke informatie rondom wielrennen. Het is een mooie sport en deze willen we graag met je delen. Heb je tips die je met andere wil delen? Aarzel niet en stuur ze ons op!