Koopgids Koopgids voor Groepsets 04-08-2023 Een groepset bestaat uit de versnellings- en remsystemen van een fiets. De kwaliteit een speelt een grote rol in de algehele rijervaring en prestaties van je fiets op de weg of het terrein. Een hoogwaardige groepset zorgt voor soepel en nauwkeuri [...] Wielrennen Gel-Pads onder je Stuurlint: De Voor- en Nadelen 07-07-2023 Gel-pads zijn een populaire accessoire onder wielrenners die op zoek zijn naar extra comfort tijdens lange ritten. Ze worden onder het stuurlint geplaatst om trillingen en schokken te absorberen, wat kan helpen bij het verminderen van hand- en po [...]
Tech Hoe je fietsketting te reinigen en smeren 20-06-2023 Een goed onderhouden fietsketting zorgt voor een soepelere en efficiëntere rit, wat resulteert in betere prestaties en een langere levensduur van je fiets. Je fietsketting reinigen en smeren is niet moeilijk. Wij leggen je aan de hand van [...] Koopgids Fietszadel koopgids - Kies het beste voor Wielrennen of Mountainbiken 15-06-2023 Het kiezen van het beste fietszadel is moeilijke taak voor elke wielrenner die op zoek is naar optimaal comfort en prestaties tijdens het rijden. Een goed zadel kan het verschil maken tussen een plezierige rit en een pijnlijke ervaring! Wij gaan [...] Koopgids Fietsschoenen Koopgids 06-06-2023 Je bent klaar voor een nieuw fietsavontuur, maar heb je ook de juiste schoenen aan je voeten? Fietsschoenen kunnen een groot verschil maken in je fietservaring. Het kopen van goed passende fietsschoenen is dus belangrijk. Via deze koopgids lees j [...] Nieuws Checklist voor je racefiets: Uitrusting en onderhoud 03-06-2023 Misschien ben je al weer een tijdje aan het fietsen op de weg. Echter is het altijd handig om even na te gaan of je racefiets wel helemaal tip en top is. Een goed onderhouden racefiets fietst toch een stuk lekkerder. Daarom delen we deze checklis [...]

Kooptips voor wielrenners

Wielermagazine.nl is een website die zich volledig richt op, jawel, wielrennen. Wanneer je net start met wielrennen, dan kun je hier terecht voor de nodige tips en tricks op het gebied van road cycling, zoals het in het Engels bekend staat. Daarnaast hebben we kooptips voor je, dus wanneer je een (nieuwe) racefiets gaat aanschaffen, dan kun je hier terecht voor handige informatie en tips. Zo lees je bijvoorbeeld waar je op moet letten bij het aanschaffen van een racefiets, tijdritfiets, fietsoutfit en een fietscomputer.

Handige trainingtips

Wielrennen kan in groepsverband en solo, het kan competitief en voor de lol, en het kan serieus of wat minder serieus. Wanneer je vooruitgang wilt boeken qua maximale snelheid, maximale afstand of bijvoorbeeld heuvels, dan is een gedegen wielrentraining belangrijk. Op Wielermagazine.nl vind je daarom ook handige training tips en een overzichtje van verschillende soorten trainingen. Wielrennen in de winter? Dat kan, maar daarvoor dien je wel wat voorbereidingen te treffen. Ook daarover vind je de nodige informatie op deze website.

Al met al proberen we je te voorzien van belangrijke informatie rondom wielrennen. Het is een mooie sport en deze willen we graag met je delen. Heb je tips die je met andere wil delen? Aarzel niet en stuur ze ons op!