Indoor Fiets Training Apps 22-01-2024 Fietsen heeft met name tijdens de corona periode transformatie ondergaan. Buiten fietsen blijft natuurlijk voor de meeste fietsers altijd de eerste keuze. Maar omstandigheden zoals het verplicht binnen zitten tijdens de Corona periode, maar ook s[...] Fietstrainer kopen? Koopgids voor jouw beste keuze! 14-11-2023 Het indoor fietsen of trainen wordt door steeds meer mensen gedaan. Waar de ene persoon graag af en toe een rondje wil fietsen op zondag, zal de meer ervaren (amateur) fietser, indoor óók willen trainen met specifieke doeleinden. Ei[...]
Gravelbike kopen: Uitleg & tips 26-09-2023 Een gravelbike - misschien een enigszins apart fiets concept voor sommige mensen, maar voor veel inmiddels al een tijdje een sleutel tot avontuur en vrijheid. In wezen combineert een gravelbike de beste elementen van een racefiets en een mountain[...] Koopgids voor Groepsets 04-08-2023 Een groepset bestaat uit de versnellings- en remsystemen van een fiets. De kwaliteit een speelt een grote rol in de algehele rijervaring en prestaties van je fiets op de weg of het terrein. Een hoogwaardige groepset zorgt voor soepel en nauwkeuri[...] Fietszadel koopgids - Kies het beste voor Wielrennen of Mountainbiken 15-06-2023 Het kiezen van het beste fietszadel is moeilijke taak voor elke wielrenner die op zoek is naar optimaal comfort en prestaties tijdens het rijden. Een goed zadel kan het verschil maken tussen een plezierige rit en een pijnlijke ervaring! Wij gaan [...] Fietsschoenen Koopgids 06-06-2023 Je bent klaar voor een nieuw fietsavontuur, maar heb je ook de juiste schoenen aan je voeten? Fietsschoenen kunnen een groot verschil maken in je fietservaring. Het kopen van goed passende fietsschoenen is dus belangrijk. Via deze koopgids lees j[...]

Fiets accessoires

Wanneer je racefiets is aangeschaft, dan komen de accessoires. Denk hierbij aan een bel om voorgangers te waarschuwen dat je eraan komt, een fietstasje voor onder het zadel zodat je altijd een fietsband-reparatiekitje kunt meenemen, en natuurlijk bidonhouders. En wat dacht je van fietsbanden, zowel binnen- als buitenbanden, en natuurlijk reserve binnenbanden. Al deze accessoires dien je ook nog eens bij de prijs van je nieuwe fiets op te tellen.

Fietskleding

Is je fiets nu helemaal compleet? Dan is het tijd om te kijken naar een goede outfit. Wat je sowieso nodig hebt: fietsschoenen die geschikt zijn voor klikpedalen, een fietsbroek (zeer belangrijk!) en een fietsshirt. Verder zul je uiteraard een goed passende helm moeten aanschaffen. Veiligheid boven alles, dus stap alsjeblieft niet zonder helm de racefiets op. Verder kun je fietssokken aanschaffen, maar eigenlijk kun je daar ook hardloopsokken of andere fijne sokken voor gebruiken. Dit is dus geen must.

Optionele accessoires

Wanneer je alle noodzakelijke zaken hebt gekocht, dan kun je je collectie nog uitbreiden met optionele accessoires. Hierbij kun je denken aan een goede fietscomputer, arm- en beenstukken voor koudere temperaturen, lange fietskleding voor nóg koudere temperaturen, en een goede zonnebril (eventueel met verwisselbare glazen voor zowel zonnige als bewolkte weersomstandigheden).

Wielrenfietsen, wielerkleding en meer koop je bij Decathlon: