Fietshelm koopgids 17-09-2019 De tijd dat fietshelmen vooral oncomfortabele en lelijke dingen waren, is gelukkig voorbij. Tegenwoordig is de keuze aan fietshelmen enorm en zien de helmen evenals fietskleding er gelikt en stijlvol uit. Daarbij zijn ze voorzien van allerlei tec[...] Fietshandschoenen koopgids 07-08-2019 Het klinkt je wellicht bekend in de oren: je bent al een aantal uur op je fietsstuur aan het leunen en je handen beginnen langzaam wat gevoelloos te worden. Ongetrainde fietsers hebben dit gevoel  een stuk sneller en kunnen na afzienbare tij[...]
Triathlon fietsschoenen: nodig of niet? 27-06-2019 Ben jij een triathleet (in wording)? Je hebt je triathlon kleding al gevonden, je accessoires zijn in the pocket, maar dan krijg je te maken het een dilemma: koop je reguliere fietsschoenen of kies je voor speciale triathlon fietsschoenen? D[...] Triathlon kleding koopgids 24-06-2019 Triatleet: iemand die niet begrijpt dat één sport al zwaar genoeg is. Wanneer je naast fietsen ook graag een rondje hardloopt en de nodige baantjes zwemt... Dan is een triathlon de perfecte sport voor jou! In triathlon worden maa[...] Racefiets banden koopgids 11-04-2019 Zijn je racefiets banden versleten? Dan is het tijd voor nieuwe. Er zijn veel racefiets banden in allerlei verschillende maten en soorten, maar hoe kies jij nu de beste banden voor jouw fiets? De beste racefiets banden voor jouw fiets Bande[...] Kooptips frame 02-04-2019 Het aanschaffen van een racefiets kan een prijzige aangelegenheid zijn. Een fiets is nu eenmaal niet goedkoop, en daar valt weinig aan te veranderen. Wanneer je als beginner graag geld wilt besparen, dan kun je overwegen om een goede tweedehands [...]
Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Fiets accessoires

Wanneer je racefiets is aangeschaft, dan komen de accessoires. Denk hierbij aan een bel om voorgangers te waarschuwen dat je eraan komt, een fietstasje voor onder het zadel zodat je altijd een fietsband-reparatiekitje kunt meenemen, en natuurlijk bidonhouders. En wat dacht je van fietsbanden, zowel binnen- als buitenbanden, en natuurlijk reserve binnenbanden. Al deze accessoires dien je ook nog eens bij de prijs van je nieuwe fiets op te tellen.

Fietskleding

Is je fiets nu helemaal compleet? Dan is het tijd om te kijken naar een goede outfit. Wat je sowieso nodig hebt: fietsschoenen die geschikt zijn voor klikpedalen, een fietsbroek (zeer belangrijk!) en een fietsshirt. Verder zul je uiteraard een goed passende helm moeten aanschaffen. Veiligheid boven alles, dus stap alsjeblieft niet zonder helm de racefiets op. Verder kun je fietssokken aanschaffen, maar eigenlijk kun je daar ook hardloopsokken of andere fijne sokken voor gebruiken. Dit is dus geen must.

Optionele accessoires

Wanneer je alle noodzakelijke zaken hebt gekocht, dan kun je je collectie nog uitbreiden met optionele accessoires. Hierbij kun je denken aan een goede fietscomputer, arm- en beenstukken voor koudere temperaturen, lange fietskleding voor nóg koudere temperaturen, en een goede zonnebril (eventueel met verwisselbare glazen voor zowel zonnige als bewolkte weersomstandigheden).

Wielrenfietsen, wielerkleding en meer koop je bij Decathlon: