Stuurlint Kiezen: Materialen, Diktes en Texturen Vergeleken 28-03-2023 Het kiezen van het juiste stuurlint is essentieel voor het comfort en de prestaties tijdens het wielrennen. Stuurlint is er in verschillende materialen, diktes en texturen, en de juiste keuze kan een groot verschil maken in grip, schokabsorptie e[...] Fietsnavigatie koopgids 02-02-2022 Er zijn verschillende merken die allemaal hun eigen specificaties hebben als het aankomt op fiets navigatie. Voor een recreatieve fietser is enkel een fietscomputer met navigatie voldoende. De echte pro's zullen meer wensen hebben als het om [...]
Welke Tacx trainer moet ik kopen? 21-01-2022 Heb je tijdens de koude en winterse dagen ook meer moeite om op je racefiets te stappen? Begrijpelijk. Wanneer je naar buiten kijkt en de sneeuw of regen met bakken uit de lucht komt, dan werkt dit ook erg demotiverend. Indoor trainen met een Tac[...] Fietsshirt koopgids 17-02-2020 Als je op je wielerfiets stapt, draag je speciale kleding die ervoor zorgt dat de rit zo comfortabel mogelijk voor je is. Je outfit bestaat uit een aantal kledingstukken. Hiervan is het shirt één onderdeel ervan. Tegenwoordig zijn e[...] Mountainbike keuzehulp 31-10-2019 Wanneer je hebt besloten te gaan mountainbiken, ben je op zoek naar de mountainbike die jouw ritjes uitdagend én bovendien veilig maakt. Sinds 1890 heeft mountainbiken een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Er zijn specifieke rijstijlen onts[...] Fietsbroek koopgids - Hier moet je opletten! 02-10-2019 Als je dit artikel leest, is de kans groot dat je de fietssport hebt ontdekt! Je fiets heb je in 'the pocket' en nu wil je het jezelf zo comfortabel mogelijk maken voor een net zo comfortabele prijs. Het goede nieuws is dat dit zeker moge[...]
Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Fiets accessoires

Wanneer je racefiets is aangeschaft, dan komen de accessoires. Denk hierbij aan een bel om voorgangers te waarschuwen dat je eraan komt, een fietstasje voor onder het zadel zodat je altijd een fietsband-reparatiekitje kunt meenemen, en natuurlijk bidonhouders. En wat dacht je van fietsbanden, zowel binnen- als buitenbanden, en natuurlijk reserve binnenbanden. Al deze accessoires dien je ook nog eens bij de prijs van je nieuwe fiets op te tellen.

Fietskleding

Is je fiets nu helemaal compleet? Dan is het tijd om te kijken naar een goede outfit. Wat je sowieso nodig hebt: fietsschoenen die geschikt zijn voor klikpedalen, een fietsbroek (zeer belangrijk!) en een fietsshirt. Verder zul je uiteraard een goed passende helm moeten aanschaffen. Veiligheid boven alles, dus stap alsjeblieft niet zonder helm de racefiets op. Verder kun je fietssokken aanschaffen, maar eigenlijk kun je daar ook hardloopsokken of andere fijne sokken voor gebruiken. Dit is dus geen must.

Optionele accessoires

Wanneer je alle noodzakelijke zaken hebt gekocht, dan kun je je collectie nog uitbreiden met optionele accessoires. Hierbij kun je denken aan een goede fietscomputer, arm- en beenstukken voor koudere temperaturen, lange fietskleding voor nóg koudere temperaturen, en een goede zonnebril (eventueel met verwisselbare glazen voor zowel zonnige als bewolkte weersomstandigheden).

Wielrenfietsen, wielerkleding en meer koop je bij Decathlon: