Verschil tussen cyclocross fiets en gravel bike 25-03-2019 Je hoort beide termen regelmatig voorbij komen, maar de vraag die veel mensen hebben, is: Wat is het verschil tussen een cyclocross fiets en een gravelbike? Deze vraag wordt sowieso steeds vaker gesteld omdat deze segmenten steeds populairder wor[...] Dames racefiets koopgids 22-03-2019 Wielrennen is de laatste jaren onder de dames erg populair geworden. Veel merken zijn hierop ingesprongen en inmiddels is er een breed assortiment aan damesfietsen te verkrijgen. De zomer is wel hét seizoen om een nieuwe fiets aan te schaf[...]
Koopgids racefiets pedalen 18-03-2019 Wanneer je gaat wielrennen, heb je in principe twee mogelijkheden qua pedalen. Zo zijn er klikpedalen, welke veruit het populairst zijn binnen de wielerwereld. De andere variant is de toeclip pedaal. Bij de eerste heb je speciale schoenen nodig, [...] Eerste racefiets kopen in 5 stappen 10-01-2019 Ben je geïnteresseerd geraakt in wielrennen en wil graag een eigen tweewieler hebben om mooie ritten te maken. Je hebt wellicht al een keer goed rondgekeken op het internet en daar wat mooie modellen gevonden, maar je hebt vast en zeker al g[...] Racefiets framemaat berekenen 20-12-2018 Tijdens het fietsen zit je al in een redelijk onnatuurlijke houding. Het is dan ook van groot belang dat je racefiets de juiste framemaat heeft, zodat je comfortabel kunt zitten. Daarnaast voorkomt de juiste framehoogte van je fiets ook de nodige[...] Fietsketting kopen 27-08-2018 Ga je een nieuwe fietsketting aanschaffen voor je racefiets of mountainbike? De keuze voor een goede fietsketting is iets waar veel bij komt kijken. Daarom gaan we je in dit artikel wegwijs maken in de verschillende soorten fietskettingen, waar j[...]

Fiets accessoires

Wanneer je racefiets is aangeschaft, dan komen de accessoires. Denk hierbij aan een bel om voorgangers te waarschuwen dat je eraan komt, een fietstasje voor onder het zadel zodat je altijd een fietsband-reparatiekitje kunt meenemen, en natuurlijk bidonhouders. En wat dacht je van fietsbanden, zowel binnen- als buitenbanden, en natuurlijk reserve binnenbanden. Al deze accessoires dien je ook nog eens bij de prijs van je nieuwe fiets op te tellen.

Fietskleding

Is je fiets nu helemaal compleet? Dan is het tijd om te kijken naar een goede outfit. Wat je sowieso nodig hebt: fietsschoenen die geschikt zijn voor klikpedalen, een fietsbroek (zeer belangrijk!) en een fietsshirt. Verder zul je uiteraard een goed passende helm moeten aanschaffen. Veiligheid boven alles, dus stap alsjeblieft niet zonder helm de racefiets op. Verder kun je fietssokken aanschaffen, maar eigenlijk kun je daar ook hardloopsokken of andere fijne sokken voor gebruiken. Dit is dus geen must.

Optionele accessoires

Wanneer je alle noodzakelijke zaken hebt gekocht, dan kun je je collectie nog uitbreiden met optionele accessoires. Hierbij kun je denken aan een goede fietscomputer, arm- en beenstukken voor koudere temperaturen, lange fietskleding voor nóg koudere temperaturen, en een goede zonnebril (eventueel met verwisselbare glazen voor zowel zonnige als bewolkte weersomstandigheden).

Wielrenfietsen, wielerkleding en meer koop je bij Decathlon: