E-mountainbike aanschaffen? Dit moet je weten! 30-07-2018 De elektrische fiets is tegenwoordig niet meer weg te denken in Nederland, maar ook de elektrische mountainbike (E-MTB) wordt steeds populairder. Deze mountainbike maakt een tocht niet alleen avontuurlijker, maar biedt ook de mogelijkheid om lang[...] Kooptips groepset 17-06-2018 De groep is eigenlijk de verzamelnaam voor alle bewegende delen van de fiets. Oftewel: een onmisbaar onderdeel van je racefiets. Het is natuurlijk van groot belang dat de groepset van de juiste kwaliteit is én past bij jouw fietsstijl[...]
Kooptips racefiets online kopen 10-05-2018 Wanneer de nadelen van het aanschaffen van een racefiets bij een speciaalzaak voor jou niet opwegen tegen de voordelen, dan is het online kopen van een racefiets een prima keuze. Het online aanschaffen van een racefiets kent namelijk enkele handi[...] Brede voet? Brede fietsschoen! 16-04-2018 Confession: Wielrenschoenen zijn over het algemeen eigenlijk veel te smal voor de gemiddelde voet. Toch blijft iedereen maar stug te smalle fietsschoenen kopen, puur vanwege het esthetische effect. Een wielrenschoen moet namelijk mooi en slank zi[...] Veldrijfiets / Cyclocross fiets : kenmerken & voordelen 01-11-2017 Wanneer de seizoenen wisselen en de kou, duisternis en regen ons land binnenvallen, is voor veel wielrenners het fietsseizoen ten einde. Eerlijk is eerlijk: de herfst en winter beschikken niet over de meest ideale weersomstandigheden om op de twe[...] Wielerkleding - FAQ & kooptips racefiets kleding 20-03-2017 Wanneer je begint met wielrennen, dan is een wieleroutfit een van de eerst zaken die je aanschaft. Een gewoon shirt en sportbroek zijn niet comfortabel om mee te fietsen, dus een wieleroutfit is dan ook geen overbodige luxe. Wanneer je (voor het [...]
Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Fiets accessoires

Wanneer je racefiets is aangeschaft, dan komen de accessoires. Denk hierbij aan een bel om voorgangers te waarschuwen dat je eraan komt, een fietstasje voor onder het zadel zodat je altijd een fietsband-reparatiekitje kunt meenemen, en natuurlijk bidonhouders. En wat dacht je van fietsbanden, zowel binnen- als buitenbanden, en natuurlijk reserve binnenbanden. Al deze accessoires dien je ook nog eens bij de prijs van je nieuwe fiets op te tellen.

Fietskleding

Is je fiets nu helemaal compleet? Dan is het tijd om te kijken naar een goede outfit. Wat je sowieso nodig hebt: fietsschoenen die geschikt zijn voor klikpedalen, een fietsbroek (zeer belangrijk!) en een fietsshirt. Verder zul je uiteraard een goed passende helm moeten aanschaffen. Veiligheid boven alles, dus stap alsjeblieft niet zonder helm de racefiets op. Verder kun je fietssokken aanschaffen, maar eigenlijk kun je daar ook hardloopsokken of andere fijne sokken voor gebruiken. Dit is dus geen must.

Optionele accessoires

Wanneer je alle noodzakelijke zaken hebt gekocht, dan kun je je collectie nog uitbreiden met optionele accessoires. Hierbij kun je denken aan een goede fietscomputer, arm- en beenstukken voor koudere temperaturen, lange fietskleding voor nóg koudere temperaturen, en een goede zonnebril (eventueel met verwisselbare glazen voor zowel zonnige als bewolkte weersomstandigheden).

Wielrenfietsen, wielerkleding en meer koop je bij Decathlon: