Nieuws Checklist voor je racefiets: Uitrusting en onderhoud 03-06-2023 Misschien ben je al weer een tijdje aan het fietsen op de weg. Echter is het altijd handig om even na te gaan of je racefiets wel helemaal tip en top is. Een goed onderhouden racefiets fietst toch een stuk lekkerder. Daarom delen we deze checklis [...] Wielrennen Zo maak je van je woonkamer een high-tech indoor fietsstudio 01-06-2023 Heb je er ooit aan gedacht om je woonkamer om te toveren tot een high-tech indoor fietsstudio? Met de nieuwste fietstrainers is dit eenvoudiger dan ooit. In dit artikel bespreken we hoe je een efficiënte en comfortabele indoor fietsstudio ku [...]
Wielrennen Vernieuwen van je Stuurlint: Stap-voor-Stap Instructies 24-05-2023 Een goed gewikkeld stuurlint is essentieel voor comfort en grip tijdens het wielrennen. Het stuurlint kan na verloop van tijd slijten, vuil worden of losraken, waardoor het belangrijk is om het regelmatig te vernieuwen. In dit artikel leggen we s [...] Training De rol van voeding in de voorbereiding op een wielerwedstrijd 16-05-2023 Een goede voeding is een belangrijk onderdeel bij het behalen van optimale prestaties tijdens een wielerwedstrijd. Wij geven je tips en doen je het belang van voeding bij de voorbereiding op een wielerwedstrijd uit de doeken. Zo weet je hoe je je [...] Voeding Deze eiwitrijke maaltijden geven je meer energie voor het sporten 21-04-2023 Als fanatieke wielrenner weet je hoe belangrijk voeding is voor je prestaties op de fiets. Een gezond en uitgebalanceerd dieet kan je niet alleen meer energie geven voor het sporten, maar ook je spieren helpen herstellen en de kans op blessures v [...] Nieuws Amstel Gold Race 2023: Tadej Pogačar schittert met indrukwekkende solo 16-04-2023 De race van 253,6 kilometer met 33 beklimmingen vond plaats op zondag 16 april 2023. Vanaf het begin was duidelijk dat deze editie van de Amstel Gold Race een zware strijd zou worden, met veel renners die hun zinnen hadden gezet op de overwinning [...]

Kooptips voor wielrenners

Wielermagazine.nl is een website die zich volledig richt op, jawel, wielrennen. Wanneer je net start met wielrennen, dan kun je hier terecht voor de nodige tips en tricks op het gebied van road cycling, zoals het in het Engels bekend staat. Daarnaast hebben we kooptips voor je, dus wanneer je een (nieuwe) racefiets gaat aanschaffen, dan kun je hier terecht voor handige informatie en tips. Zo lees je bijvoorbeeld waar je op moet letten bij het aanschaffen van een racefiets, tijdritfiets, fietsoutfit en een fietscomputer.

Handige trainingtips

Wielrennen kan in groepsverband en solo, het kan competitief en voor de lol, en het kan serieus of wat minder serieus. Wanneer je vooruitgang wilt boeken qua maximale snelheid, maximale afstand of bijvoorbeeld heuvels, dan is een gedegen wielrentraining belangrijk. Op Wielermagazine.nl vind je daarom ook handige training tips en een overzichtje van verschillende soorten trainingen. Wielrennen in de winter? Dat kan, maar daarvoor dien je wel wat voorbereidingen te treffen. Ook daarover vind je de nodige informatie op deze website.

Al met al proberen we je te voorzien van belangrijke informatie rondom wielrennen. Het is een mooie sport en deze willen we graag met je delen. Heb je tips die je met andere wil delen? Aarzel niet en stuur ze ons op!