Nieuws Hoe lang gaat de accu van mijn elektrische fiets mee? 24-08-2023 Elektrische fietsen worden steeds populairder. Steeds meer mensen ontdekken het comfort van niet meer kromgebogen over het stuur tegen de wind in te moeten ploeteren. Een racefiets of mountainbike met hulpmotor of met trapondersteuning maakt het [...] Nieuws Fietsonderhoud tips 16-08-2023 Fietsen is niet alleen een vervoermiddel of een manier van bewegen; het is voor veel enthousiastelingen een manier van leven. Daarom mag het belang van fietsonderhoud nooit over het hoofd worden gezien. Regelmatig onderhoud zorgt voor een lange l [...]
Nieuws De beste zonnebrillen voor op de fiets 14-08-2023 Fietsen is een geweldige manier om in beweging te blijven. Het biedt je daarnaast ook de mogelijkheid om een frisse neus te halen en te genieten van de natuur en de zon. Of je nu een enthousiaste wielrenner bent of af en toe gewoon een ritje maak [...] Nieuws Eeltverzorging voor wielrenners: Tips en advies van professionals 07-08-2023 Als gepassioneerde wielrenner weet je als geen ander dat je voeten je belangrijkste contactpunt zijn met de fiets. Of je nu een doorgewinterde professional bent of gewoon geniet van ontspannen toertochten, het is cruciaal om goed voor je voeten t [...] Koopgids Koopgids voor Groepsets 04-08-2023 Een groepset bestaat uit de versnellings- en remsystemen van een fiets. De kwaliteit een speelt een grote rol in de algehele rijervaring en prestaties van je fiets op de weg of het terrein. Een hoogwaardige groepset zorgt voor soepel en nauwkeuri [...] Wielrennen Gel-Pads onder je Stuurlint: De Voor- en Nadelen 07-07-2023 Gel-pads zijn een populaire accessoire onder wielrenners die op zoek zijn naar extra comfort tijdens lange ritten. Ze worden onder het stuurlint geplaatst om trillingen en schokken te absorberen, wat kan helpen bij het verminderen van hand- en po [...]
Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Kooptips voor wielrenners

Wielermagazine.nl is een website die zich volledig richt op, jawel, wielrennen. Wanneer je net start met wielrennen, dan kun je hier terecht voor de nodige tips en tricks op het gebied van road cycling, zoals het in het Engels bekend staat. Daarnaast hebben we kooptips voor je, dus wanneer je een (nieuwe) racefiets gaat aanschaffen, dan kun je hier terecht voor handige informatie en tips. Zo lees je bijvoorbeeld waar je op moet letten bij het aanschaffen van een racefiets, tijdritfiets, fietsoutfit en een fietscomputer.

Handige trainingtips

Wielrennen kan in groepsverband en solo, het kan competitief en voor de lol, en het kan serieus of wat minder serieus. Wanneer je vooruitgang wilt boeken qua maximale snelheid, maximale afstand of bijvoorbeeld heuvels, dan is een gedegen wielrentraining belangrijk. Op Wielermagazine.nl vind je daarom ook handige training tips en een overzichtje van verschillende soorten trainingen. Wielrennen in de winter? Dat kan, maar daarvoor dien je wel wat voorbereidingen te treffen. Ook daarover vind je de nodige informatie op deze website.

Al met al proberen we je te voorzien van belangrijke informatie rondom wielrennen. Het is een mooie sport en deze willen we graag met je delen. Heb je tips die je met andere wil delen? Aarzel niet en stuur ze ons op!