Kooptips frame

De basis van elke racefiets, cyclocross fiets en mountainbike is het frame. Je begint bij de keuze van het merk, want vaak heb je al een (stiekeme) voorkeur voor een bepaald merk. Ben jij fan van Trek, of kies je voor een Bianchi? Wanneer je niet merkgebonden bent, dan kun je het beste kijken naar het materiaal. Er zijn verschillende soorten materialen waaruit je kunt kiezen. Zo zijn de meeste betaalbare fietsen gemaakt van aluminium. Dit is stevig en relatief licht, waardoor het ideaal is als beginner. Wanneer je wat meer richting de professionele frames gaat, dan zul je zien dat deze meestal zijn gemaakt van carbon. Het voordeel hiervan is dat het zeer licht is, het nadeel is dat het ook redelijk kwetsbaar is. Daarnaast is een fiets meteen afgeschreven wanneer er een scheur in het carbon frame ontstaat. Tenslotte is er het stalen frame, maar het nadeel hiervan is dat het erg zwaar is. Een stalen frame raden we niet aan. Het beste kun je kiezen voor aluminium of carbon.

Naast het frame moet je ook een groepset kopen en een fietsketting kopen. Lees onze tips!

De maat van het frame

Wanneer je een keuze hebt gemaakt op het gebied van merk en materiaal, dan is het tijd om te kijken naar de maat. Je kunt de juiste racefiets framemaat berekenen aan de hand van enkele handige tips. Wanneer je er niet uit komt, kun je altijd nog naar een professional gaan om jouw ideale framemaat te laten opmeten. Met die informatie kun je daarna altijd nog je racefiets online kopen in de juiste maat.

Terug naar Koopgids
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige koopgidsen voor u samen gesteld. Hieronder zie je de populairste. Eerste racefiets kopen in 5 stappenKooptips frameFietsketting kopen tips Bekijk alle koopgidsen
Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine