Speciaalzaken zijn merkgebonden

Wil je graag een Trek rijden, of gaat je keuze uit naar een Wilier? Het kan best zijn dat de speciaalzaak bij jou in de buurt het merk van jouw keuze niet aanbiedt. Dat komt omdat fietsspeciaalzaken niet álle merken in huis kunnen hebben. Mocht je dus een sterke voorkeur hebben voor een merk, dan is het handig om eerst uit te zoeken welke fietsspeciaalzaken dit merk voeren.

Verkoopgericht

Uiteindelijk willen fietsspeciaalzaken maar één ding: jou een fiets verkopen. Dit betekent dat er misschien ergens een betere fiets is voor jou, maar omdat de speciaalzaak van jouw keuze dit merk niet voert, zul je het nooit te weten komen. Daarnaast willen ze graag de verkoop rond maken, waardoor je misschien een duurdere fiets zult kopen dan in feite nodig is.

De prijzen liggen hoger

Een fietsspeciaalzaak heeft natuurlijk bepaalde overhead kosten die een webshop niet heeft. Hierdoor liggen de prijzen bij een fietsspeciaalzaak veelal hoger dan wanneer je dezelfde fiets online koopt. Uiteraard krijg je daar wel een stukje service voor terug. Wanneer je de fiets online koopt, wordt deze niet helemaal afgesteld naar jouw lichaam en moet je zelf je framemaat berekenen. Daarnaast kun je de fiets in het echt zien en voelen, wat toch belangrijk kan zijn bij een dergelijke grote aankoop.

Wil je toch liever je fiets via een speciaalzaak kopen? Dan kun je het beste een paar verschillende speciaalzaken bezoeken voor advies en informatie. Ook is het handig om jezelf al een beetje in te lezen voordat je de speciaalzaken gaat bezoeken. Hierdoor kun je in het gesprek wat dieper ingaan op de technische details van de racefiets.

Terug naar Wielrennen