Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Kooptips op een rijtje

Het aanbod is groter

Waar speciaalzaken gebonden zijn aan bepaalde merken, kun je online het grootste aanbod racefietsen vinden. In slechts enkele klikken kies je voor een andere shop met een ander merkenaanbod.

Je kunt eenvoudiger prijzen vergelijken

Te veel betalen voor je racefiets? Dat is verleden tijd. Op het internet kun je namelijk veel eenvoudiger prijzen vergelijken dan in de winkel. Er zijn zelfs prijsvergelijkers waar je in één overzicht kunt zien waar je je gewenste fiets het voordeligst kunt aanschaffen.

Garantie kan in sommige gevallen beter zijn

Let op: dit is niet altijd het geval, maar het is prima mogelijk dat de garantie beter of langer is dan de garantie die je in een fietsspeciaalzaak zou krijgen.

Advies

Wanneer je besluit om een racefiets online te kopen, dan is het handig om bepaalde adviezen en tips in acht te nemen, zodat je geen miskoop doet.

Zorg dat je je maten kent

Meet jezelf op, of beter nog, laat jezelf opmeten. Het is absoluut van groot belang dat je een racefiets in de juiste maat koopt. Het kopen van een racefiets in de foute maat zal je veel last gaan opleveren, dus investeer hier tijd in (of misschien een beetje geld door je professioneel op te laten meten). Zelf doen? Framemaat berekenen >>

Kies een shop met klantenservice

Dit zullen de meeste shops overigens wel hebben, maar het is in ieder geval altijd fijn om snel bij iemand terecht te kunnen met vragen.

Laat je informeren

Hoewel je natuurlijk je racefiets online gaat kopen, kun je prima advies vragen in speciaalzaken. Zo kun je erachter komen welk type en model fiets het beste voor jou is. Tevens kunnen dames kijken of ze een dames wielrenfiets nodig hebben, of ook prima weg komen met een unisex- of herenmodel met dameszadel en -stuur. Vervolgens denk je er nog even over na en kun je dezelfde fiets en onderdelen eenvoudig online opzoeken en aanschaffen.

Terug naar Koopgids