Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Essentiële uitrusting

  1. Helm: Een goed passende en gecertificeerde helm is cruciaal voor je veiligheid tijdens het wielrennen. Zorg ervoor dat je helm voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en dat hij comfortabel zit.

  2. Fietskleding: Draag ademende, vochtregulerende en comfortabele fietskleding, zoals een fietsshirt, fietsbroek met zeem en fietssokken. Vergeet niet om aangepaste kleding te dragen bij verschillende weersomstandigheden, zoals een regenjas of arm- en beenwarmers.

  3. Fietsschoenen en pedalen: Investeer in goede fietsschoenen die passen bij het type pedalen op je fiets. Zorg ervoor dat je schoenen goed passen en comfortabel zijn tijdens lange ritten.

  4. Bidon en bidonhouder: Blijf gehydrateerd tijdens het fietsen met een bidon en bidonhouder op je fiets. Kies voor een lekvrije bidon en een stevige bidonhouder die goed op je fiets past.

  5. Fietscomputer of GPS: Houd je prestaties bij en navigeer eenvoudig met een fietscomputer of GPS-apparaat. Kies een model met de functies die je nodig hebt, zoals snelheid, afstand, hartslag en navigatie.

Onderhoud

  1. Banden: Controleer regelmatig de bandenspanning en slijtage van je banden. Zorg ervoor dat je banden op de juiste spanning zijn en vervang ze indien nodig.

  2. Ketting: Reinig en smeer je ketting regelmatig om slijtage te voorkomen en soepel schakelen te garanderen. Controleer ook op eventuele beschadigingen of versleten schakels.

  3. Remmen: Inspecteer je remblokjes op slijtage en vervang ze indien nodig. Controleer ook de remkabels op slijtage en stel de remmen af voor optimale remprestaties.

  4. Versnellingen: Controleer en reinig je cassette en derailleur regelmatig. Stel je versnellingen af voor soepel en nauwkeurig schakelen.

  5. Lagers en balhoofd: Inspecteer en onderhoud de lagers van je wielnaven, trapas en balhoofd. Zorg ervoor dat ze goed gesmeerd zijn en vervang ze indien nodig.

Door deze checklist te volgen, zorg je ervoor dat je racefiets altijd in optimale conditie is. Vergeet niet om ook onze tips voor slim, veilig en snel fietsen te lezen om het meeste uit je wielrenavonturen te halen. Veel fietsplezier!

Terug naar Nieuws