Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Voordelen van een telefoonhouder op een racefiets

Zeker wanneer je de racefiets meeneemt naar een regio waar je zelf nog weinig gefietst hebt, loont het om een telefoonhouder te gebruiken. Je kunt je telefoon zo gemakkelijk als fietsnavigatie gebruiken. Zo hoef je niet steeds te stoppen onderweg om de route te bepalen, of nog erger: de telefoon in je hand te houden. Dat laatste is overigens verboden tegenwoordig, je kunt er een hoge boete voor krijgen. Met een telefoonhouder leg je de vooraf uitgestippelde route zonder problemen af op de racefiets. Ook kun je zo gemakkelijk trainingsapps op je telefoon gebruiken om je trainingsrit te volgen. Daarbij schrik je niet van een trillende telefoon in je achterzak; je ziet direct wie je nodig heeft. Wanneer je op zoek gaat naar een houder voor je telefoon is onder meer SP Connect een interessant product.

Zeer stevige binding tussen telefoon en houder

Een van de redenen waarom wielrenners niet houden van een telefoon op het stuur, is het feit dat ze bang zijn deze onderweg te verliezen. Iets te hard over een drempel of heuveltje en het apparaat ligt kapot op de grond. SP Connect is een partij met veel ervaring in het ontwikkelen van stevige bindingen. Initieel richtte de organisatie zich op het ontwikkelen van producten voor snowboarders. Het geeft aan, dat je niet bang hoeft te zijn dat de telefoon op de grond valt.

Plaats ook direct een bel op je fiets

Wanneer je voor een telefoonhouder op je racefiets kiest, kun je het monteren hiervan direct combineren met het plaatsen van een fietsbel. Veel wielrenners vinden de fietsbel niet op de racefiets passen. Toch is het gebruik ervan sterk aan te raden. Je houdt andere weggebruikers te vriend door ze vooraf te waarschuwen met een fietsbel en vergroot op deze wijze ook je eigen veiligheid onderweg.

Terug naar Tech