Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Waarom fietsen met een training app?

Er zijn verschillende redenen waarom je met een fiets-app zou fietsen. Allereerst is het natuurlijk leuk om je ritten te kunnen bijhouden, niet alleen in tekst maar ook als route op een kaartje. Door je statistieken in de gaten te houden, kun je prima zien waar er verbeteringen zijn opgetreden. Is je hartslag bijvoorbeeld gedaald tijdens de inspanning of is je maximale snelheid of gemiddelde snelheid omhoog gegaan? Tevens kun je gemakkelijker trainingen inplannen met nieuwe routes, aangezien deze gemakkelijk van deze apps af te halen zijn. Tenslotte kun je connecten met vrienden en is het mogelijk om trainingen te delen op social media. Wielrennen met een fiets app geeft dus een geheel nieuwe (sociale) dimensie aan het fietsen. Wij lichten hieronder de twee beste gratis apps toe.

Strava

De beste app die we hebben gevonden, is absoluut Strava. Het is gemakkelijk is gebruik en zelfs de gratis versie is zeer uitgebreid. De app is eenvoudig te koppelen aan diverse sporthorloges en externe tech (bijvoorbeeld van Garmin, Polar, Suunto en onder andere de Wahoo Elemnt Bolt) en kan alle gegevens van je gadget eenvoudig inladen in Strava. Zo houdt je toch alles overzichtelijk in één app. Ook wanneer je geen gadget hebt, kun je prima met de app overweg. Strava beschikt namelijk over basis GPS functies, dus je rit kan volledig getracked worden. Verder zijn er segmenten waarop je kunt strijden voor de eerste plaats (King of the Mountain & Queen of the Mountain). Ritten zijn eenvoudig te delen via sociale media.

Endomondo

De geduchte concurrent van Strava is Endomondo. Deze app is opgezet door het running merk Under Armour, maar is ook goed te gebruiken met je racefiets of cyclocross fiets. De app geeft je ongeveer dezelfde inzichten in je statistieken als Strava. Je kunt diverse apparaten syncen met Endomondo, onder andere de Garmin Fenix 5 Plus, maar ook andere toestellen van Garmin, Polar, Timex & FitBit. Op zichzelf beschikt de app over real-time GPS tracking. Je kunt oude trainingen overzichtelijk terug kijken en je kunt goals instellen. Uiteraard kun je tijdens het sporten eenvoudig een muziekje aanzetten. (al raden we altijd aan om met slechts één oortje te rijden, zodat je niet volledig afgesloten bent van de omgeving).

Terug naar Wielrennen