Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Wielrennen combineren met werk

Woon je op een acceptabele afstand van je werk, kun je casual gekleed naar je werk en is er de mogelijkheid om te douchen? In dat geval is er geen enkele reden waarom je niet met de racefiets naar het werk zou kunnen gaan. Vooral in de zomer, wanneer het a) warm en b) vroeg licht is, kun je op deze manier flink wat extra kilometers maken. Met training apps kun je deze kilometers ook nog goed benutten.

Thuis afspraken maken

Ook wanneer je een gezin hebt, is het belangrijk om zogenaamde me-time in te plannen. Als wielrenner wordt dat uiteraard wielren-time. Maak daarom thuis goede afspraken: kies bijvoorbeeld twee avonden die je vrij houdt zodat je kunt gaan wielrennen. Je kunt ook bij een fietsclub gaan voor de extra stok achter de deur. Deze fietsen vaak op dinsdag, woensdag en/of donderdag, dus als je daar een training mee kunt doen, dan heb je al weer wat extra kilometers op de teller.

Ook leuk: neem je partner mee! Je kunt voor hem/haar bijvoorbeeld een ED 9 VHE+ e-bike, of een andere e-mountainbike aanschaffen zodat jullie fijn samen de weg op kunnen. 

Lange rit? Vroeg op!

Vroeg opstaan om te gaan wielrennen? Tja, je moet er iets voor over hebben. Kies één dag in het weekend om extra vroeg op te staan, grijp je Garmin Fenix 5 Plus of andere sportwatch van je nachtjastje en stap op je fiets voor een mooie langere rit. Wanneer je vroeg genoeg vertrekt, ben je vóór de middag weer thuis en kun je 's middags andere dingen plannen. Wanneer je lid bent van een wielerclub, dan maak je met de club vaak op zondagochtend een langere rit. 

If it all fails: tacx

Eerlijk is eerlijk: de tacx haalt het zeker niet bij lekker buiten wielrennen, maar mocht al het bovenstaande niet lukken en wil je tóch voldoende kilometers maken, dan is het wel een optie. Zet de tacx voor de tv, zet de kids op de bank en kijk samen tv. Jij actief op de fiets, zij relaxt op de bank. 

Terug naar Training