Fietsen in de winter

Het is niet het leukste wat er is, maar het kan wel op élk moment en in elke weersomstandigheden: tacx. De tacx is een soort apparaat waar je je fiets als het ware in kunt klikken, zodat je net zoals een hometrainer kunt fietsen. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor Zwift, wat eigenlijk een soort online community van wielrenners over de hele wereld is, die allemaal samen in één digitale wereld fietsen. Dit programma is geconnect met je tacx, waardoor je de snelheid ook redelijk accuraat wordt vastgesteld in het “spelletje”. Op deze manier wordt tacxen wel meteen een stuk leuker. Het mooie is: veel training apps voor wielrennen zijn ook indoor te gebruiken. Dus zelfs als je thuis op de tacx zit, kun je zien hoe hard je rijdt en wat je hartslag is. Lees bijvoorbeeld onze Wahoo Elemnt Bolt review

 

Winterbanden & thermokleding

Natuurlijk kun je ook gewoon de kou trotseren. Door je gladde zomerbanden te verwisselen voor iets bredere winterbanden met wat meer grip, kun je relatief veilig de weg op. Het is dan wel belangrijk om de juiste wielerkleding te hebben. Denk aan een lange broek & een lang shirt, maar ook thermo kleding voor onder je wieleroutfit. Een winddicht en waterafstotend jasje is ook niet verkeerd. Verder zijn overschoenen onmisbaar, want je gaat anders gegarandeerd ijskoude voeten krijgen. Let op: wanneer je in de winter gaat fietsen, houd er dan rekening mee dat het eerder donker wordt. Zorg dus voor reflecterende kleding en schaf een goede lamp aan.

Lees hier de antwoorden op de meestgestelde vragen rondom fietskleding

Spinning in de sportschool

Wat je altijd kunt doen om je conditie in de winter op peil te houden, is spinning. Spinning lessen zijn in veel sportscholen te volgen en het is vaak mogelijk om bijvoorbeeld alleen een winter abonnementje te nemen (omdat je met goed weer naar buiten gaat natuurlijk). Daarnaast hoef je geen aparte kleding aan te schaffen, want je zomer wielerkleding kan ook prima als spinning kleding functioneren.

Terug naar Training