Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

1. Ga vaker naar de sportschool

Wielrennen is vaak aan het weer gebonden. Bij slecht weer of harde wind kies je er al snel voor om niet naar buiten te gaan. Zeker gedurende de winter betekent dit regelmatig dat je een training laat liggen, mocht je geen fietstrainer hebben om je training op voort te zetten. Wanneer dit op structurele basis gebeurt, is de kans groot dat je conditie afneemt. Dat moet je natuurlijk niet willen. Daarom is het slim om een abonnement op de sportschool in Amersfoort te nemen. Dan ben je minder van het weer afhankelijk en kun je ieder moment aangrijpen om aan je conditie te werken.

2. Bouw het aantal kilometers langzaam op

Als je vooral merkt tijdens het wielrennen dat je conditie ver te zoeken is, is het belangrijk om weer bij het begin te beginnen. Hoe begon je ooit met wielrennen? Waarschijnlijk kon je het toen ook niet heel veel kilometers o0 de racefiets achtereen volhouden. Het is goed om het daarna weer rustig op te bouwen. Je merkt vanzelf wat wel gaat en wat juist niet. Door rustig op te bouwen, voorkom je blessures en zal je merken dat alles je steeds beter af zal gaan. Wel is het hierbij belangrijk om consistent te blijven trainen. Plan je training, sla zo min mogelijk trainingen over en bouw het aantal kilometers iedere week op. Zo kom je langzaam (terug) in vorm.

3. Geef je lichaam voldoende rust tussendoor

Ben jij iemand die altijd de volle honderd procent geeft als hij zijn zinnen ergens op heeft gezet? Dat is een zeer goede eigenschap en komt zeker van pas om gemotiveerd te blijven tijdens het verbeteren van je uithoudingsvermogen. Toch moet je met het wielrennen wel oppassen op blessures. Wanneer je vanuit niets ineens de volle honderd procent geeft, loop je al snel het risico dat je lichaam het niet langer meer volhoudt. Daarom is het goed om je spieren ook de tijd te geven die ze nodig hebben om te herstellen.

Extra Tip: kies de juiste sportvoeding voor wielrenners

Train daarom nooit vaker dan drie á vier keer per week, zodat er ook nog genoeg dagen zijn waarop je spieren tot rust kunnen komen en de tijd krijgen om te herstellen. Help je lichaam tijdens het herstelproces door extra eiwitten in te nemen. Bijvoorbeeld door het eten van eiwitrijke producten (kip, ei, peulvruchten en noten) of door het drinken van eiwitshakes.

Terug naar Training