Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

De juiste sportvoeding

Door gebruik te maken van de juiste voeding tijdens het wielrennen, zul je flink wat calorieën binnenkrijgen die je meteen kunt omzetten in kracht. Afhankelijk van je voorkeuren kun je onder andere kiezen voor de volgende soorten sportvoeding:

Repen

Wil je je uithoudingsvermogen verbeteren? Repen zijn gemaakt van een mengelmoes van diverse koolhydraten. Deze leveren de energie die je nodig hebt tijdens zowel intensieve inspanning als langdurige inspanning. Ze bevatten daarnaast weinig vet, zodat de repen goed te verteren zijn. Tenslotte zitten de repen boordevol vitaminen, voor die extra vitamineboost.


Gels

Gels zijn vooral goed voor directe aanstroom van energie. Het is een soort energy booster die boordevol zit met suikers, zouten en koolhydraten die door het lichaam worden opgenomen. Hierdoor zul je al snel verschil merken na de inname van zo'n gel. Het beste moment om zo'n gel te gebruiken is vóór een zwaar stuk in de fietstocht of net voordat je een eindsprint gaat inzetten. Het is handig om hierbij te drinken, aangezien de gel van een zodanige substantie is dat deze als een laagje in je keel kan gaan zitten. Dat kan vervelend zijn.

Poeder

Ben jij iemand die de gels niet kan handelen en de repen niet wegkrijgt tijdens inspanning? Je bent niet de enige. Daarom zijn er ook poeders op de markt gebracht. Deze poeders kun je vermengen met water en in je bidon meedragen tijdens je fietsrit. Door de aanwezigheid van koolhydraten die veelal in verschillende snelheden worden opgenomen door het lichaam, krijg je een constante toestroom van energie. Het beste is om deze drank te combineren met repen, om ook de maag ietwat gevuld te houden. 

Terug naar Wielrennen