Neem een verzekering

De eerste tip die we je mee willen geven om geld te besparen op wielrennen is door een verzekering te nemen. Door middel van een fietsverzekering ben je er zeker van dat je een vergoeding krijgt indien er iets mis is met je fiets of een ongeluk krijgt. Hierdoor ben je nooit duizenden euro’s in een klap kwijt om bijvoorbeeld de fiets te repareren. Door middel van een
fiets verzekering vergelijken weet je zeker dat je de beste fietsverzekering vindt die je ook nog eens een flinke smak geld scheelt.

Een tweedehands fiets halen

Verder is het slim om een tweedehands fiets te halen. De meeste fietsen die een eerdere eigenaar hebben, zijn nog in perfecte staat. En de eigenaar? Die wil er waarschijnlijk maar al te graag vanaf doordat hij niet vaak genoeg op de weg te vinden is! Hierdoor kun je prachtige deals vinden. Wees dus slim en kijk rond op plekken als online fietsfora of tweedehands fietswinkels voor de beste deals.

Word lid van een fietsclub

Lid worden van een fietsclub is niet alleen super gezellig, maar kan ook flink wat besparingen opleveren. Clubs organiseren vaak gezamenlijke aankopen van fietskleding of accessoires, waardoor je tegen een lager tarief toegang hebt tot kwaliteitsproducten. Daarnaast is het deelnemen aan clubritten een geweldige manier om gemotiveerd te blijven en je vaardigheden te verbeteren zonder dat je hoeft te investeren in dure trainingsprogramma's of apps.

Tweedehands uitrusting

Net zoals bij het zoeken naar een tweedehands fiets, kan het op de kop tikken van gebruikte fietsspullen je een flinke duit besparen. Wees de scherpe speurneus die in kringloopwinkels, online marktplaatsen of zelfs op een lokale fietsbeurs rondkijkt voor helmen, schoenen, en misschien wel een fietscomputer tegen een zacht prijsje. Je zou verbaasd zijn over de kwaliteit van spullen die je soms voor bijna niets kunt vinden!

Leer zelf je fiets goed onderhouden

Wat we je nu gaan vertellen, zou zomaar eens je beste vriend kunnen worden in de wereld van fietsen: zelf sleutelen aan je fiets. Ja, je hoort het goed! Het staat misschien een beetje intimiderend met al die kleine onderdelen van de groepset en specifieke gereedschappen, maar geloof ons, met een beetje tijd en geduld kun je een hoop geld besparen door zelf onderhoud uit te voeren.

Begin met eenvoudige klusjes zoals het schoonmaken en smeren van je ketting of het verwisselen van een binnenband. Er zijn talloze online tutorials en lokale workshops waar je de fijne kneepjes van het vak kunt leren.

Terug naar Advertorials