InhoudWelke spinning kleding is geschikt?
Het spinningshirt
Een spinningbroek kopen
Spinning schoenen
Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Welke spinning kleding is geschikt?

Bij slecht weer of tijdens de winterperiode laten veel mensen hun tweewieler fijn op stal staan. Natuurlijk gaan de echte die-hards wel gewoon de weg op of het bos in, maar over het algemeen verplaatsen veel fietsers hun activiteiten richting de spinning zaal. Je kunt zelf op de spinning fiets stappen, maar het is ook mogelijk om groepslessen te volgen. Waar je keuze ook naar uit gaat: de juiste spinning kleding is van groot belang.

Wij bespreken in dit artikel welke kleding je het beste kunt dragen en hoe deze kleding verschilt van de normale fietskleding.

Het spinningshirt

Er zijn speciale spin shirts te koop die ervoor zorgen dat je zweet goed wordt opgenomen. Toch is het niet echt nodig om zo'n spin shirt te kopen. Je kan namelijk ook een gewoon fietsshirt dragen. Draag dan wel een een fietsshirt met korte mouwen tijdens het spinnen, want het wordt veelal ontzettend warm in de zaal. Wel raden we je aan om onder je fietsshirt een ondershirt te dragen. Dit shirt vangt dan het zweet op waardoor je niet compleet doorweekt op de spinningfiets zit. Het ondershirt mag een dun zomershirt zijn. Dit is meestal voldoende en zorgt ervoor dat je sneller terug afkoelt.

Een spinningbroek kopen

Het vinden van een speciale broek voor het spinnen wordt moeilijk. Er zijn eigenlijk geen broeken die hiervoor speciaal ontworpen zijn. Wel zijn er een aantal fietsbroeken die beter gebruikt kunnen worden. Omdat je niet met koud weer of regen te maken krijgt, is een korte of driekwart broek makkelijker. Hierdoor krijg je het niet te warm tijdens het trainen. Tijdens de spinninglessen zit je veel op de fiets. Wij raden je daarom aan om een spinningbroek te pakken waar een zeem in verwerkt is. Als laatste raden we je aan om een broek te kiezen zonder bretels. Deze kunnen namelijk enorm in de weg zitten tijdens het fietsen.

Spinning schoenen

De juiste spinning schoenen zorgen ervoor dat jij alles uit je training kunt halen. Een groot deel van de spinningfietsen hebben bij de pedalen speciale bandjes waar gewone sportschoenen in vastgemaakt kunnen worden. Deze bandjes zorgen ervoor dat je niet alleen duwkracht maar ook trekkracht kunt genereren. Echter zorgen deze bandjes niet voor een optimaal resultaat.

Wil jij alles uit je training halen? Ga dan voor speciale spinning schoenen. Deze hebben een SPD kliksysteem waardoor je je schoenen vast kunt maken aan de pedalen. Hierdoor worden alle spieren in je benen gebruikt en gaat er geen kracht verloren. Houdt er wel rekening mee dat de schoenplaatjes los aangeschaft moeten worden. Let er ook hier op: heb je brede voeten? Dan kun je het beste brede fietsschoenen aanschaffen. 

Handig: mountainbikes maken ook gebruik van het SPD systeem, dus als je een mountainbike hebt, hoef je hoogstwaarschijnlijk geen aparte spinning schoenen aan te schaffen.

Terug naar Wielrennen