Garmin sponsort fiets- en mountainbike teams

Het betreft niet alleen racfietsteams, maar ook mountainbike teams. In deze team bevinden zich tevens een aantal wereldkampioenen, dus een mooie en slimme stap van Garmin!

De wielerteams die in 2019 worden voorzien van Garmin producten die de rijders zullen informeren, motiveren en begeleiden, zijn:

  • Team Sky (nieuw)
  • Rally-UHC Cycling (nieuw)
  • EF Education First Pro Cycling
  • Mitchelton-SCOTT
  • Movistar Team
  • Team Dimension Data
  • Qhubeka
  • Trek-Segafredo

Tevens verleent het merk (product)steun aan verschillende mountainbike teams, namelijk CLIF Pro Team, CUBE Action Team, Scott-SRAM en Trek Factory Racing. 

Getalenteerde atleten met innovatieve producten

Susan Lyman, Vice President Global Marketing van Garmin, licht toe: "De teams zijn gevuld met getalenteerde atleten, waaronder enkele wereldkampioenen, en we zijn verheugd dat onze innovatieve producten ze kunnen helpen met zowel trainingen als wedstrijden en avontuur".

"Garmin is al meer dan 10 jaar een enthousiaste en trouwe sponsor van professionele wielerteams, en we zijn er dan ook erg trots op dat we onze toewijding aan de sport kunnen voortzetten door de teams van fietscomputers, accessoires voor een groter fietsbewustzijn en multisport sporthorloges te voorzien."

Garmin producten die de teams gaan gebruiken

De teams worden uitgerust met producten die een veiligere fietsomgeving creëren en natuurlijk de prestaties verbeteren. Zo mogen de wielerteams navigeren met de Edge fietscomputers (Edge 130, Edge 520 en de Edge 1030), welke daarnaast ook nog tal van handige meetwaarden doorgeven.

Tevens worden een aantal teams uitgerust met multisport GPS-smartwatches, zoals de Garmin FÄ“nix 5 Plus, de Garmin Fenix 6 en de Garmin Forerunner 935. Deze sporthorloges houden onder andere het calorieverbruik en de gelopen afstand bij, maar ook de kwaliteit van slaap wordt ermee gemonitord.

Garmin Achteruitkijkradar

Veiligheid is iets wat steeds belangrijker wordt, zeker bij trainingen op drukke wegen. Daarom rijden de teams dit seizoen ook met de Varia RTL510 achteruitkijkradar. Dit handige apparaatje waarschuwt je voor achteropkomende auto's en andere voertuigen. Tegelijkertijd zal het achterlicht feller gaan branden en flitst het om de achteropkomende bestuurders alert te maken op de aanwezigheid van de fietser.

Kortom: de teams worden uitgerust met mooie Garmin producten dit seizoen. Wellicht dat daar ook nog een Tacx trainer bij komt, gezien de recente merge tussen Garmin en Tacx?

Terug naar Nieuws