Een nieuwe lijn producten voor Garmin

Dankzij deze overname zal er een volledige nieuwe categorie van producten toegevoegd worden aan het portfolio van Garmin. Cliff Pemble, de baas van Garmin, vertelt dat de impact van Garmin in de indoortraining markt enorm vergroot zal worden met deze overname. Samen gaan Tacx en Garmin nu het hele jaar door spontane en vooral stimulerende binnen- en buitenervaringen bieden voor fietsers. 

Ruime R&D mogelijkheden en wereldwijde distributie

De CEO van Tacx, Koos Tacx, is enorm enthousiast over de overname door Garmin. "Met hun ruime R&D-mogelijkheden en wereldwijde distributienetwerk kunnen we onze indoor trainingstechnologieën en -producten op een efficiënte wijze wereldwijd onder de aandacht brengen en blijven verbeteren".

Marktleider Tacx

Garmin is in Zwitserland opgericht en heeft haar belangrijkste dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Taiwan.

Tacx bestaat momenteel al meer dan 50 jaar, en is dan ook huidig marktleider op het gebied van indoor fietstrainers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Wassenaar en er zijn bijna 200 medewerkers in dienst. Ze staan vooral bekend om hun grensverleggende lijn van slimme trainers. Hierbij kan gedacht worden aan de hoog populaire NEO 2 en de NEO Bike. Deze fiets meet niet alleen snelheid en kracht, maar ook cadans. Fietsers halen meer uit hun trainingen doordat de Tacx Smart Trainers draadloos verbinden met populaire trainingsapps. 

Het bedrijf is momenteel een investeringsproject aan het ondergaan om haar R&D- en productiecapaciteit nog verder uit te breiden zodat ze de groeiende markt ultiem kunnen benutten.

Terug naar Nieuws