Spinfietsen

Een zeer populaire keus, is de spinfiets voor een spinning training. Om gebruik te maken van de spinfiets, is het belagnrijk dat je een bewuste keus maakt over welke spinfiets het beste bij jouw past. Spinfietsen zijn perfect voor het verbranden van calorieën. Daarnaast ervaar je bij het fietsen geen schokken of klappen, waardoor je gewrichten niet belast worden.

Er zijn verschillende aspecten die invloed hebben op de kwaliteit van de spinfiets. Zo kun je kiezen uit verschillende aandrijvingen, zoals de v-belt of de kettingaandrijving. Daarnaast is het belangrijk dat het gewicht van het vliegwiel stabiliteit biedt tijdens het fietsen. Met spinbikes zoals deze, haal jij het meeste uit je trainingen.

Hometrainers

Wanneer je op zoek bent naar een fietsapparaat voor beginners, dan is een hometrainer perfect voor jou. Dit komt omdat het fietsen op een hometrainer zeer ontspannend kan zijn. Daarnaast is een hometrainer gemakkelijk in te stellen waardoor er weinig uitleg nodig is. Ook, is een hometrainer perfect voor mensen die slechter ter been zijn, of die een blessure hebben.

Er zijn oneindig veel hometrainers die aangeboden worden, echter is er een groot verschil tussen deze hometrainers. Zo zijn duurdere varianten meestal meer verstelbaar dan de goedkope variant. Ben jij op zoek naar goede hometrainers? Met deze 10 hometrainers zal het fietsen nooit meer hetzelfde zijn!

Wat is het verschil?

Je zult je waarschijnlijk afvragen welk apparaat je beter kunt gebruiken. Echter, hangt dit af van je fysieke gesteldheid en je doelen. Het eerste verschil, is het trapsysteem. Bij de spinfiets wordt gebruik gemaakt van een doortrapsysteem waardoor je niet zomaar kunt stoppen met fietsen. Je kunt een hometrainer vergelijken met de ontspanning van een stadsfiets en de spinfiets kun je vergelijken met een racefiets. Hierdoor is de hometrainer meer geschikt voor beginners. Ook heb je bij een hometrainer veel verschillende trainingsprogramma’s die je kunt volgen. Op zoek naar een hogere intensiteit tijdens het fietsen? Dan kies je voor de spinfiets.

Welke keuze voor jouw?

Heb jij de keuze al kunnen maken tussen de hometrainer en spinfiets? Heb je liever een meer ontspannen sportsessie of ga jij jezelf tot het uiterste drijven op de spinfiets? Beiden kunnen een zeer positieve bijdrage leveren aan jouw gezondheid. Waar de ene intensiever is, heeft de ander meer mogelijkheden tot trainingsprogramma’s. Het is belangrijk dat je weet hoe je wilt fietsen en wat jouw fysieke gesteldheid is. Hierdoor kun jij de beste keus voor jou maken. Ben je geblesseerd of slechter ter been? Dan is een hometrainer een betere keus voor jou. Overigens kun je er ook voor kiezen om je eigen racefiets of mtb te gebruiken voor een binnen training. Dit wordt een fietstrainer genoemd en ook hier is er een enorm grote keuze.

Terug naar Training