Hoe pak je dit aan?

Hoewel er heel veel dingen geregeld moeten worden, is dit ook een leuke uitdaging. Maar dit evenement organiseer je niet in je eentje, daar heb je een groep voor nodig. Pitch je idefe bij je wielervrienden en spread the word! Maak zoveel mogelijk mensen enthousiast en betrek ze bij de organisatie. Iedereen heeft immers andere kwaliteiten die heel erg bruikbaar kunnen zijn bij het evenement. Of wellicht weet iemand nog wel mooie routes om te rijden die perfect in de wielerwedstrijd passen.

Aanmelden!

Als de gemeente de vergunning voor de wielerronde heeft afgegeven is het een kwestie van deelnemers zoeken. Bij de aanmelding is het belangrijk dat je de deelnemers kan onderscheiden van de rest. Je kan daarom polsbandjes bedrukken die de deelnemers om kunnen doen. Natuurlijk moet je de aandacht van mensen trekken en daarvoor zul je reclame moeten maken.

Locatie vinden

Een locatie vinden is de volgende stap. Ga naar de desbetreffende gemeente om hen te overtuigen van je wielerronde. Je zou een rollup banner kunnen gebruiken om je wielerronde te presenteren. Zo laat je de gemeente weten dat je wel degelijk serieus bent over jouw idee!

Faciliteiten

Als de deelnemers zich hebben aangemeld, is het natuurlijk belangrijk dat er de nodige drankjes en hapjes beschikbaar zijn op het evenement. Gebruik hier ook de lokale horeca voor. In de zomer is het is natuurlijk vaak warm, dus het is belangrijk om de deelnemers goed gehydrateerd te houden. Vanwege de hitte is het ook belangrijk dat er iemand aanwezig is met medische kennis en een BHV-opleiding. Puntjes die snel over het hoofd ziet.

Planning

Planning is super belangrijk bij het organiseren van een evenement. Er moet van tevoren een duidelijk plan worden gemaakt, zodat je alles kunt plannen en beter voorbereid bent op situaties die niet van tevoren zijn gepland. Maar ook de dag zelf moet goed gepland zijn. Maak daarom vooraf een indeling en een schema. Anders wordt het natuurlijk een rommeltje en dat wil niemand.

De winnaar

Meedoen is belangrijker dan winnen, zegt men, maar je doet altijd mee om te winnen. Zorg dat je een prijs hebt om uit te delen aan de winnaars van het evenement. Denk bijvoorbeeld aan een gegraveerde beker of een mooi bedrag aan prijzengeld voor de winnaar. Dan doet men waarschijnlijk volgend jaar weer mee!

Terug naar Nieuws