Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

De perfecte wielrenner voor de Amstel Gold Race?

Door de eerdere prestaties van Kwiatkowski is het duidelijk dat hij een voorliefde heeft voor de enige klassieker van Nederland. Waar hij als wereldkampioen al in 2015 zegevierde, werd hij twee jaar later tweede in een rechtstreekse sprint met Philippe Gilbert. Kwiatkowski ging zich meer richten op het klimwerk binnen zijn ploeg maar besloot vorig jaar om aan de slag te gaan met het klassieke werk. Wat heeft hem dit opgeleverd?

Gered door de fotofinish

In de Amstel Gold Race 2021 heeft het lang geduurd voordat de winnaar eindelijk bekend werd gemaakt. Hier ging het om een miniem verschil tussen Pidcock en van Aert. Dit jaar moest de jury weer in conclaaf en kon met behulp van een foto de uiteindelijke winnaar aangewezen worden. De teleurstelling van Kwiatkowski bleek onterecht. Kwiatkowski werd namelijk uitgeroepen tot de nieuwe winnaar van de Amstel Gold race!

###COPYCODE1###

Van teleurstelling tot een rollercoaster van emotie

In de persconferentie gaf Kwiatkowski aan dat hij geen idee had wie de winnaar was. Toen zijn concurrent begon te juichen na de finish, dacht de pool dat hij verloren had. Echter, wist hij dat het pas verloren zou zijn wanneer de jury het had uitgesproken. Hierdoor kwam Kwiatkowski in een rollercoaster van emoties terecht toen de overwinning aan hem werd toegekend.

Deze overwinning heeft ervoor gezorgd dat INEOS-Grenadiers de overwinning binnensleepte in de 56e editie van de Amstel Gold Race. De ploeg nam het initiatief en probeerde hun collectief te gebruiken om Mathieu van der Poel te slopen.

Een goed uitgespeelde overwinning

Op het eind ontsnapte Kwiatkowski en Cosnefroy. Door een gemiste bocht van Benoot, kon hij niet reageren op het demarreren van zijn voorgangers. Hierdoor werd Benoot derde in de Amstel Gold Race van 2022.

Cosnefroy was zeer teleurgesteld toen uiteindelijk bleek dat hij toch niet de winnaar was. Echter, levert deze Amstel Gold Race een grote boost in moraal voor de fransman, die te kennen gaf dat hij nog nooit zo dicht bij een zege is geweest.

Kwiatkowski was het meest blij met de beloning die hij waarmaakte voor het harde werk van zijn ploeg. Hij gaf aan dat Pidcock hem erg gesteund had waardoor hij deze demarrage ook kon bewerkstelligen. Kwiatkowski wilde niet de sprint te vroeg inzetten doordat er veel tegenwind zou zijn. Toen de twee naast elkaar kwamen wist Cosnefroy nog eens te versnellen waardoor de twee bijna tegelijk over de finish kwamen. Later bleek dat Kwiatkowski de winnaar was van de Amstel Gold Race in 2022!

 


Terug naar Nieuws