Zorg goed voor jouw racefiets

Het is vanzelfsprekend, maar toch is het belangrijk om vóór de wedstrijd altijd even te controleren of jouw racefiets in goede staat is. Je wilt natuurlijk niet dat je bij de wedstrijd aankomt en merkt dat er iets niet helemaal in orde is. Controleer de avond ervoor daarom nog even de bandenspanning. Kijk ook of de remmen nog goed werken en controleer natuurlijk ook de spaken en de wielen. Wees daarnaast zuinig met jouw fiets, ook buiten de wedstrijden om. Hoe voorzichtiger je ermee omgaat, hoe langer je ervan kunt genieten en hoe minder kosten je maakt. Maak jouw fiets daarnaast nog even schoon, zodat iedereen jou en jouw fiets ziet shinen!

Op naar de wedstrijd!

Je bent helemaal klaar voor de wedstrijd. Misschien is het jouw eerste keer, maar wellicht heb je al vaker meegedaan aan wedstrijden. Hoe dan ook, het blijft altijd wel een beetje spannend. Daarom is het fijn als je een goede voorbereiding hebt en dat alles goed geregeld is. Vooral als je ver moet reizen voor de wedstrijd, is het fijn als jouw fiets makkelijk te vervoeren is. Je hebt nagedacht over jouw opties en je hebt een keuze gemaakt: je hebt busvervoer nodig. Dan is er niks leuker en handiger dan het huren van een touringcar. Jij kunt je op deze manier in het gezelschap van jouw club mentaal voorbereiden op de wedstrijd en even helemaal tot rust komen. Daarnaast komt het goed van pas dat alle fietsen in de ruime opbergruimte geplaatst kunnen worden van de touringcar. Zo hoef jij je nergens druk om te maken. Wel zo fijn, toch?

De wedstrijd komt steeds dichterbij en je hebt er helemaal zin in. Controleer vóór de wedstrijd altijd nog even hoe jouw fiets eraan toe is en ga er altijd zuinig mee om. Ook is het een goed idee om met een touringcar naar de wedstrijd te gaan. Jouw fiets is tijdens de reis veilig opgeborgen en je kunt je rustig voorbereiden op de wedstrijd. Maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om met eigen vervoer naar een wedstrijd te gaan en een fietsendrager te gebruiken.

Terug naar Nieuws