Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Elektrische fiets met middenmotor

Een elektrische fiets middenmotor is een goede keuze, niet alleen voor woon-werkverkeer en stadsritten. Als e-mountainbike worden ze steeds populairder. Ze zijn lichter en efficiënter dan naafmotoren. Ze zijn ook gemakkelijker te trappen, natuurlijk vooral als je heuvels op gaat. Ze zijn meestal duurder dan standaard fietsen vanwege de motor die in het midden van het frame is bevestigd. De middenmotor is vaak iets zwaarder dan een naafmotor. Als je net begint met fietsen, is dit een goede keuze.

Racefiets

Zoals je waarschijnlijk aan de naam kunt zien, zijn racefietsen gebouwd om snel te fietsen op verharde wegen. Ze zijn het meest populaire type fiets onder wielrenners omdat ze zo ongeveer alles bieden wat een wielrenner nodig heeft. Dit omvat snelheid, efficiëntie, een laag gewicht en een goede handling. Racefietsen zijn ideaal voor wielrenners omdat ze een smalle wielbasis hebben. Ze hebben ook een lage zithoogte en een verlaagd stuur. Het nadeel van racefietsen is dat ze ook duurder zijn dan standaard fietsen vanwege hun hoogwaardige onderdelen zoals lichtgewicht frames. Deze frames zijn meestal gemaakt van koolstofvezel of aluminiumlegeringen.

Mountain bike

Mountainbikes zijn gebouwd voor off-road rijden en kunnen vuil en modder aan. Deze fietsen hebben grote banden waarmee je over ruw terrein kunt rijden. Idealiter zouden ze een diameter van ten minste 25 inch moeten hebben. Mountainbike frames zijn gemaakt van sterke materialen die bestand zijn tegen ruig terrein. Mountainbikes hebben meestal meer versnellingen dan andere soorten fietsen, zodat je steile heuvels kunt beklimmen terwijl je een constante snelheid aanhoudt. Ze zijn zwaarder dan andere soorten fietsen omdat ze grotere frames en grotere wielen hebben.

BMX

BMX fietsen zijn kleine, lichtgewicht fietsen die ontworpen zijn om op BMX circuits te rijden. Ze hebben 20" wielen en zijn gemaakt van staal, aluminium of titanium. Ze kunnen single speed of fixed gear zijn. BMX fietsen worden soms verward met mountainbikes, maar er is één belangrijk verschil en dat is hun framegeometrie. Mountainbike frames zijn langer dan BMX frames omdat ze bedoeld zijn voor ruw terrein. BMX rijders willen dat hun fiets goed werkt op vlakke oppervlakken in plaats van off-road gebieden zoals berghellingen. Ze hebben dus niet zoveel vering nodig als mountainbikers.

Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten fietsen. Wellicht heb je wel eens gehoord van een cyclocross fiets en een gravel bike. Deze zijn echter meer geschikt voor meer ervaren fietsers. Op onze website vind je echter alle informatie die je nodig hebt om ook een ervaren fietser te worden.

Terug naar Nieuws