Optimaal trainen met de Garmin Edge 530 en 830

Garmin Edge 530 blogBen jij klaar om weer een intensieve training te gaan rijden? Dan helpen de Garmin Edge 530 en Garmin Edge 830 je hiermee. Een groot voordeel van deze computers is dat ze op voorhand je route al analyseren. Hierdoor krijg jij tips en kun je je krachten en inspanningen perfect verdelen. Daarnaast heb je ook zicht op geleverde prestaties, kun je gebruik maken van een handige cartografie en is deze fiets gps voorzien van nieuwe veiligheidsfuncties.

Analyseren & meten

Bovenop deze voordelen zijn er nog een aantal andere extra's die deze Garmin Edge 530 en Garmin Edge 830 naar een hoger level tillen. Zo zorgt de ClimbPro-functie ervoor dat resterende hellingen en de bijbehorende stijgingspercentages zichtbaar worden. Hierdoor kun je je energie optimaal verdelen.

Tevens kan dit computertje analyseren hoe je lichaam reageert op diverse omgevingsfactoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan warmte en hoogte. Zo krijg je meldingen wanneer het tijd is om te drinken of een gel / reep tot je te nemen. Goodbye hongerklop!

Deze twee nieuwe Garmins bundelen daarnaast de statistieken van de afgelopen 4 weken. Hieruit komt informatie naar voren zoals je sterke en zwakke punten, en ook wat de effecten ervan op je trainingen.

Garmin edge wielrennen vrouw fiets

Bij de Garmin Edge 830 en Garmin Edge 530 staat veiligheid voorop

Garmin Edge 830Fietsen wordt al snel nog leuker wanneer je met een groep gaat fietsen. Dit wil je natuurlijk op zo'n veilig mogelijke manier doen. Met deze nieuwe Garmin Edge modellen is dit gegarandeerd. Jij kan namelijk een GroupTrack en LiveTrack aangezet worden. Het is dan mogelijk om groepsberichten aan te maken en andere rijders van je groep te traceren. Bij ongevallen of andere gevaarlijke situaties kan deze gps computer jouw locatie naar een aantal geselecteerde contactpersonen sturen. Daarnaast hebben de Garmin 530 en 830 een PIN beveiligd fietsalarm. Dit houdt in dat jij altijd een melding op je smartphone ontvangt wanneer je fiets verplaatst wordt.

Geschikt voor iedere fietser

De nieuwe Garmin Edge data-trackers zijn niet alleen voor de (ervaren) wielrenners. Ze zijn ook enorm geschikt voor mountainbikers. Deze fiets gps heeft namelijk een groot aantal kaarten en routes. Je kunt kaarten vinden van meer dan 80 landen en deze zijn allemaal onderverdeeld in moeilijkheidsgraad. Dit zorgt ervoor dat je tijdens je rit kunt veranderen van route en hierdoor je mountainbike rit makkelijker of moeilijker kunt maken, afhankelijk van goede/slechte benen of je energielevel.

De Garmin Edge 830 en 530 hebben beide een lange batterijduur, tot wel 20 uur met GPS. Daarnaast beschikken beide Garmin fietscomputers over een 2.6 inch hoogresolutie scherm. De 830 heeft een touch screen wat ook met handschoenen te bedienen is, en de 530 heeft drukknoppen.

Heb je ook onze Garmin Fenix 5X Plus review al bekeken? >>

Personaliseer je Garmin Edge 530 / 830 fietscomputer

Elke fietser is anders, dus Garmin biedt de unieke mogelijkheid om je Garmin Edge 530 en Garmin Edge 830 te personaliseren met apps uit de Connect IQ store. Denk bijvoorbeeld aan een weer-app die aangeeft wanneer het gaat regenen. Of voor de recreatieve fietser een Yelp app, die aangeeft waar de leuke terrasjes liggen.

Kortom: de Garmin Edge 830 / 530 zijn beslist twee nieuwe paradepaardjes van Garmin. Wielermagazine gaat één van deze toestellen uitgebreid testen, dus je kunt spoedig nog een eerlijke review verwachten!

Terug naar Wielrennen