Trainingen plannen 06-03-2017 Wanneer je een druk leven hebt, een fulltime baan met een gezin (evt. inclusief kinderen) en een sociaal leven, dan is het soms lastig om je wielertrainingen in te plannen. Een dag heeft te weinig uren en een week heeft te weinig dagen. Lange fie[...] Ketting schoonmaken en vervangen 02-01-2017 De ketting is een belangrijk onderdeel van je fiets. Zonder ketting zul je namelijk niet ver komen! Het is dan ook van groot belang om dit onderdeel goed schoon te houden en op het juiste moment te vervangen. We vertellen je graag hoe dit in zijn[...]
Training in de winter tips 11-12-2016 Het laagseizoen voor wielrenners is absoluut de winter. Je kunt wel een fietstraining plannen, maar het weer gooit negen van de tien keer roet in het eten. Wanneer het glad is, dan is wielrennen op de weg absoluut geen goede keuze. Maar zelf[...] Nadelen fiets kopen bij speciaalzaak 02-12-2016 Wanneer je een (nieuwe) racefiets gaat aanschaffen, dan kunnen we je aanraden om naar een speciaalzaak te gaan. Ze meten je helemaal op, weten alles over de laatste nieuwe fietsen en kunnen je dus goed adviseren welke racefiets het beste bij jou [...] Wielervakantie boeken? Tips & Boeken 30-11-2016 Wanneer je een fervent wielrenner of wielrenster bent, dan ga je in de zomer natuurlijk niet lui op het strand liggen. Een fietsvakantie is dan juist een logische manier om af te schakelen van werk, school en het dagelijkse leven. Even heerlijk g[...] Training apps voor wielrennen 28-11-2016 We laten je graag kennis maken met de top fiets-apps die er momenteel op de markt zijn. De meeste zijn gewoon gratis, dus dat maakt het extra interessant. Hou je tijden en ritten bij, rij samen met vrienden en leer leuke routes kennen van andere [...]
Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Voor elk wat wils

Ben je een beginner die voor het eerst de trails op wil? Een ervaren rijder die zijn vaardigheden wil aanscherpen? Hier willen we je informeren, inspireren en te motiveren over elk aspect van de mtb sport. Ontdek handige onderhoudstips, lees over de nieuwste uitrusting en technologieën of raak geïnspireerd door de beste routes om te verkennen - we behandelen het allemaal.

Techniek en uitrusting

Mountainbiken gaat niet alleen over brute kracht; techniek speelt een belangrijke rol in hoe je de trails benadert. Onze tips helpen je om je rijstijl te verbeteren. Van klimtechnieken tot afdalen en alles wat daarbij komt kijken. Vind je hier uitgebreide reviews van producten en koopgidsen voor de nieuwste mountainbikes, helmen, schoenen en andere accessoires om ervoor te zorgen dat je goed uitgerust op pad gaat.

Gezondheid en fitness

Mountainbiken is een fantastische manier om aan je conditie te werken. Wij zullen je informeren over op het opbouwen van uithoudingsvermogen en kracht voor lange dagen te kunnen maken op de fiets. Daarnaast informeren we je over voeding en hydratatie om je energieniveau hoog te houden tijdens je ritten.

Duik nu in onze artikelen en laat het avontuur beginnen!