Garmin Edge 830 en 530 - Nieuw! 03-05-2019 We zijn alweer begonnen aan de lente! Het fietsseizoen is daarmee weer van start gegaan en de eerste fietstochten en wedstrijden zijn alweer gereden. Om goed op weg te kunnen is een goede gps fietscomputer noodzakelijk. Garmin heeft daarom twee n[...] Dames racefiets koopgids 22-03-2019 Wielrennen is de laatste jaren onder de dames erg populair geworden. Veel merken zijn hierop ingesprongen en inmiddels is er een breed assortiment aan damesfietsen te verkrijgen. De zomer is wel hét seizoen om een nieuwe fiets aan te schaf[...]
Koopgids racefiets pedalen 18-03-2019 Wanneer je gaat wielrennen, heb je in principe twee mogelijkheden qua pedalen. Zo zijn er klikpedalen, welke veruit het populairst zijn binnen de wielerwereld. De andere variant is de toeclip pedaal. Bij de eerste heb je speciale schoenen nodig, [...] Review: Thule Upride fietsdrager 26-02-2019 Met de auto op vakantie? Waar je ook naar toe gaat: de kans is groot dat jij als fietsliefhebber je geliefde tweewieler meeneemt. Een fietsendrager is dan key om je racefiets of mountainbike op de plaats van bestemming te krijgen. De kwaliteit va[...] De ultieme Spinning Gids 05-02-2019 Spinning: dé manier waarop je in de donkere, natte en koude maanden toch in vorm blijft. De echte die-hards gaan ook in deze maanden gewoon naar buiten, maar het gros prefereert toch de wat mildere dagen om de racefiets op te stappen. Spin[...] Racefiets framemaat berekenen 20-12-2018 Tijdens het fietsen zit je al in een redelijk onnatuurlijke houding. Het is dan ook van groot belang dat je racefiets de juiste framemaat heeft, zodat je comfortabel kunt zitten. Daarnaast voorkomt de juiste framehoogte van je fiets ook de nodige[...]
Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Voor elk wat wils

Ben je een beginner die voor het eerst de trails op wil? Een ervaren rijder die zijn vaardigheden wil aanscherpen? Hier willen we je informeren, inspireren en te motiveren over elk aspect van de mtb sport. Ontdek handige onderhoudstips, lees over de nieuwste uitrusting en technologieën of raak geïnspireerd door de beste routes om te verkennen - we behandelen het allemaal.

Techniek en uitrusting

Mountainbiken gaat niet alleen over brute kracht; techniek speelt een belangrijke rol in hoe je de trails benadert. Onze tips helpen je om je rijstijl te verbeteren. Van klimtechnieken tot afdalen en alles wat daarbij komt kijken. Vind je hier uitgebreide reviews van producten en koopgidsen voor de nieuwste mountainbikes, helmen, schoenen en andere accessoires om ervoor te zorgen dat je goed uitgerust op pad gaat.

Gezondheid en fitness

Mountainbiken is een fantastische manier om aan je conditie te werken. Wij zullen je informeren over op het opbouwen van uithoudingsvermogen en kracht voor lange dagen te kunnen maken op de fiets. Daarnaast informeren we je over voeding en hydratatie om je energieniveau hoog te houden tijdens je ritten.

Duik nu in onze artikelen en laat het avontuur beginnen!