Fiets beenwarmers 14-01-2020 Beenwarmers voor het fietsen zijn hét ideale accessoire. Deze zorgen ervoor dat jij ook op de koudere dagen én in de herfst of zelfs winter gewoon je fietstochten kunt maken. De beenwarmers kunnen makkelijk gedragen worden onder je [...] Mountainbike keuzehulp 31-10-2019 Wanneer je hebt besloten te gaan mountainbiken, ben je op zoek naar de mountainbike die jouw ritjes uitdagend én bovendien veilig maakt. Sinds 1890 heeft mountainbiken een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Er zijn specifieke rijstijlen onts[...]
Full suspension of hardtail mountainbike? 17-10-2019 Je bent enthousiast over de mountainbike sport! Misschien ga je je eerste mountainbike aanschaffen of ben je toe aan een nieuwe mountainbike. Er is een enorm aanbod aan mountainbikes.Hoe vind je in dit enorme aanbod de perfecte mountainbike voor [...] Fietsbroek koopgids - Hier moet je opletten! 02-10-2019 Als je dit artikel leest, is de kans groot dat je de fietssport hebt ontdekt! Je fiets heb je in 'the pocket' en nu wil je het jezelf zo comfortabel mogelijk maken voor een net zo comfortabele prijs. Het goede nieuws is dat dit zeker moge[...] Fietshelm koopgids 17-09-2019 De tijd dat fietshelmen vooral oncomfortabele en lelijke dingen waren, is gelukkig voorbij. Tegenwoordig is de keuze aan fietshelmen enorm en zien de helmen evenals fietskleding er gelikt en stijlvol uit. Daarbij zijn ze voorzien van allerlei tec[...] Spinning schoenen 12-09-2019 Spinning is een van de bekendste lessen in sportscholen, bedacht door oud wielrenner Johnny Goldberg. Je traint op een speciale fiets met een verzwaard vliegwiel van 14 kilo, waardoor je je lichaam pusht om door te blijven gaan en je hoge snelhed[...]

Voor elk wat wils

Ben je een beginner die voor het eerst de trails op wil? Een ervaren rijder die zijn vaardigheden wil aanscherpen? Hier willen we je informeren, inspireren en te motiveren over elk aspect van de mtb sport. Ontdek handige onderhoudstips, lees over de nieuwste uitrusting en technologieën of raak geïnspireerd door de beste routes om te verkennen - we behandelen het allemaal.

Techniek en uitrusting

Mountainbiken gaat niet alleen over brute kracht; techniek speelt een belangrijke rol in hoe je de trails benadert. Onze tips helpen je om je rijstijl te verbeteren. Van klimtechnieken tot afdalen en alles wat daarbij komt kijken. Vind je hier uitgebreide reviews van producten en koopgidsen voor de nieuwste mountainbikes, helmen, schoenen en andere accessoires om ervoor te zorgen dat je goed uitgerust op pad gaat.

Gezondheid en fitness

Mountainbiken is een fantastische manier om aan je conditie te werken. Wij zullen je informeren over op het opbouwen van uithoudingsvermogen en kracht voor lange dagen te kunnen maken op de fiets. Daarnaast informeren we je over voeding en hydratatie om je energieniveau hoog te houden tijdens je ritten.

Duik nu in onze artikelen en laat het avontuur beginnen!