Kooptips racefiets online kopen 10-05-2018 Wanneer de nadelen van het aanschaffen van een racefiets bij een speciaalzaak voor jou niet opwegen tegen de voordelen, dan is het online kopen van een racefiets een prima keuze. Het online aanschaffen van een racefiets kent namelijk enkele handi[...] Brede voet? Brede fietsschoen! 16-04-2018 Confession: Wielrenschoenen zijn over het algemeen eigenlijk veel te smal voor de gemiddelde voet. Toch blijft iedereen maar stug te smalle fietsschoenen kopen, puur vanwege het esthetische effect. Een wielrenschoen moet namelijk mooi en slank zi[...]
Bonx Grip Review 23-11-2017 Je kent het wel: je gaat fietsen met een groep, maar er zijn altijd mensen die iets achterblijven of juist wat verder vooruit rijden. Ineens is de groep in tweeën gesplitst. Of de welbekende achterligger op zondagmorgen, die het met zijn kat[...] Veldrijfiets / Cyclocross fiets : kenmerken & voordelen 01-11-2017 Wanneer de seizoenen wisselen en de kou, duisternis en regen ons land binnenvallen, is voor veel wielrenners het fietsseizoen ten einde. Eerlijk is eerlijk: de herfst en winter beschikken niet over de meest ideale weersomstandigheden om op de twe[...] Giro Savant Review - De populaire instap fietshelm 27-07-2017 De instap fietshelmen van het merk Giro zijn erg populair en er lijkt geen ander merk tegenop te kunnen. Eén van de modellen is de Giro Savant, een model dat van veel fietsers de favoriet is. Maar waarom? Van online fietsenwinkel Bikester [...] Wielerkleding - FAQ & kooptips racefiets kleding 20-03-2017 Wanneer je begint met wielrennen, dan is een wieleroutfit een van de eerst zaken die je aanschaft. Een gewoon shirt en sportbroek zijn niet comfortabel om mee te fietsen, dus een wieleroutfit is dan ook geen overbodige luxe. Wanneer je (voor het [...]
Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Voor elk wat wils

Ben je een beginner die voor het eerst de trails op wil? Een ervaren rijder die zijn vaardigheden wil aanscherpen? Hier willen we je informeren, inspireren en te motiveren over elk aspect van de mtb sport. Ontdek handige onderhoudstips, lees over de nieuwste uitrusting en technologieën of raak geïnspireerd door de beste routes om te verkennen - we behandelen het allemaal.

Techniek en uitrusting

Mountainbiken gaat niet alleen over brute kracht; techniek speelt een belangrijke rol in hoe je de trails benadert. Onze tips helpen je om je rijstijl te verbeteren. Van klimtechnieken tot afdalen en alles wat daarbij komt kijken. Vind je hier uitgebreide reviews van producten en koopgidsen voor de nieuwste mountainbikes, helmen, schoenen en andere accessoires om ervoor te zorgen dat je goed uitgerust op pad gaat.

Gezondheid en fitness

Mountainbiken is een fantastische manier om aan je conditie te werken. Wij zullen je informeren over op het opbouwen van uithoudingsvermogen en kracht voor lange dagen te kunnen maken op de fiets. Daarnaast informeren we je over voeding en hydratatie om je energieniveau hoog te houden tijdens je ritten.

Duik nu in onze artikelen en laat het avontuur beginnen!