Spiermassa kweken

Beweeg jij ook minder in de winter? De kans is groot dat er veel spiermassa verloren gaat. Hierdoor is het niet meer mogelijk op topprestaties te leveren als het wielerseizoen weer begint. Het wordt aangeraden om tijdens de winterstop extra spiermassa te kweken. Dit kan bijvoorbeeld door te sporten op een fietstrainer, maar ook door een goed dieet te volgen. Je voeding moet uit zo’n 30 procent proteïnen bestaan om spiermassa te kweken. Als je het lastig vindt om deze hoeveelheid te behalen, kun je proteine poeder nemen als supplement. Dit zorgt niet alleen ervoor dat je je aanbevolen hoeveelheid proteïne binnen krijgt, maar het is ook nog eens beschikbaar in meerdere lekkere smaken.

Uithoudingsvermogen is zeer belangrijk

Tijdens het fietsen is het belangrijk dat je over uithoudingsvermogen bezit. Tijdens de winter gaat dit al snel verloren, wat natuurlijk erg zonde is, tenzij je een specifieke winter wielertraining pland. In de winter kun je bijvoorbeeld ook gaan hardlopen en schaatsen. Hierdoor zorg je dat je conditie op peil blijft. Ook is het verstandig om met de fiets naar het werk te gaan als dit mogelijk is. Zo train je namelijk toch iedere dag een klein beetje.

Mindset

Veel mensen hebben de neiging om tijdens de wintermaanden niet goed om te gaan met voedsel en sport. Natuurlijk is het belangrijk dat je jezelf af en toe laat ontspannen, maar het is niet de bedoeling dat je je hele mindset laat vallen. Hier zul je namelijk tijdens het wielerseizoen veel last van hebben. Het is daarom belangrijk om ook tijdens de wintermaanden doelen te stellen. Streef er bijvoorbeeld naar om net die paar honderd meter extra te kunnen sprinten of dat dieet toch vol te houden. Of stap (een tijdje) over op de mountainbike en kies ieder weekend een uitdagende mtb toertocht. Hier zul je later veel baat bij hebben. Wil je jezelf dus goed voorbereiden op het wielerseizoen? Zorg dan dat je genoeg spiermassa kweekt, je uithoudingsvermogen op peil houdt en een goede mindset hebt. Veel succes!

Terug naar Nieuws