Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Voordelen van Gel-Pads

  1. Verbeterd comfort: Het belangrijkste voordeel van gel-pads is het extra comfort dat ze bieden. Ze absorberen trillingen en schokken van het wegdek, waardoor je handen en polsen minder belast worden tijdens lange ritten.

  2. Vermindering van hand- en polspijn: Door het extra comfort en de schokabsorptie kunnen gel-pads helpen bij het verminderen van hand- en polspijn die sommige wielrenners ervaren tijdens het fietsen op ruwe wegen of over lange afstanden.

  3. Personalisatie: Gel-pads zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en vormen, zodat je ze kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur en behoeften. Dit betekent dat je de perfecte balans kunt vinden tussen comfort en controle.

  4. Eenvoudige installatie: Gel-pads zijn relatief eenvoudig te installeren onder je stuurlint. Je kunt ze zelf aanbrengen tijdens het vernieuwen van je stuurlint, of je kunt een fietsenmaker vragen om ze voor je te installeren.

Nadelen van Gel-Pads

  1. Kosten: Gel-pads zijn een extra investering bovenop het stuurlint zelf. Hoewel ze niet bijzonder duur zijn, kunnen de kosten toch oplopen als je regelmatig je stuurlint vernieuwt.

  2. Gewicht: Gel-pads voegen enig gewicht toe aan je fiets, hoewel dit meestal minimaal is. Voor gewichtsgevoelige wielrenners kan dit echter een nadeel zijn.

  3. Mogelijk verminderde stuurgevoeligheid: Hoewel gel-pads trillingen en schokken absorberen, kunnen ze ook de stuurgevoeligheid van je racefiets enigszins verminderen. Dit komt doordat de extra demping de directe feedback van het wegdek naar je handen vermindert. Sommige wielrenners geven de voorkeur aan een directer gevoel bij het sturen.

  4. Esthetiek: Hoewel dit een kwestie van persoonlijke voorkeur is, kunnen gel-pads onder het stuurlint ervoor zorgen dat het stuur er iets minder strak uitziet. Dit kan voor sommige wielrenners een esthetisch nadeel zijn.

Ons oordeel: Is het de investering waard?

De beslissing om gel-pads onder je stuurlint te gebruiken, hangt grotendeels af van je persoonlijke voorkeur en behoeften. Als je vaak last hebt van hand- en polspijn tijdens het fietsen, of als je op zoek bent naar extra comfort tijdens lange ritten, kunnen gel-pads een waardevolle investering zijn bij het vernieuwen van je stuurlint.

Echter, als je de voorkeur geeft aan een directer stuurgevoel of als gewicht en esthetiek belangrijke factoren voor je zijn, zijn gel-pads misschien niet de juiste keuze voor jou. In dit geval kun je overwegen om een hoogwaardig stuurlint te gebruiken dat voldoende comfort en demping biedt zonder het gebruik van gel-pads.

Terug naar Wielrennen