Vliegen of met de auto?

Wielrennen op vakantie doe je het liefst op je eigen racefiets. Daarom kiezen de meeste mensen voor een vakantie in Europa, en dan het liefst bestemmingen die bereikbaar zijn met de auto. Dit maakt het namelijk een stuk eenvoudiger om je eigen racefiets mee te nemen op wielervakantie. Natuurlijk kun je ook vliegen, maar dan heb je sowieso een (erg duur!) vliegkoffer nodig voor je racefiets. Als je met je partner gaat, dan zul je zelfs twee van deze koffers moeten aanschaffen. Voor dat geld kun je ongeveer een hele wielervakantie betalen in bijvoorbeeld Frankrijk. Kortom: de auto is de meest voordelige keuze.

Waar moet je op letten bij het boeken?

Wanneer je je eigen fiets meeneemt, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Zo wil je je racefiets natuurlijk niet zo maar buiten je tent laten staan als je een dagje niet met je fiets eropuit gaat. Daarom is het in ieder geval verstandig om te kiezen voor vakantiehuisje of stacaravan, zodat je je fiets altijd binnen kunt zetten in een afgesloten ruimte. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een luxe safaritent, maar dan moet je zeker een hangslot meenemen zodat je je fiets aan het bed of een ander meubelstuk kunt vastmaken. Er zit namelijk geen slot op een safaritent. De voorkeur ligt in ieder geval bij een vakantiehuisje of stacaravan.

Verder is het belangrijk om een bestemming te kiezen die een beetje is ingesteld op fietsers. Frankrijk is een wielrenland bij uitstek, en dus zéér geschikt als wielervakantiebestemming. Houd wel rekening met je niveau: als je een echte beginner bent, dan is de Alpe d'Huez wellicht niet de beste optie. Kijk dus goed naar de omgeving om te kijken of deze voldoet aan je wensen. Het zou zonde zijn als je geen mooie ritten kunt maken omdat de bergen te stijl zijn. En als je in de bergen bent, is het wellicht een idee om ook wat opnames van je ritten te maken. Je avontuur moet je natuurlijk later ook terug kunnen zien. Een action cam als de Gopro Hero 4 of Gopro Hero 5 is dan een must. Deze monteer je op je helm en neemt je rit op film op! Ideaal om je verhalen tijdens een verjaardag of wielerclub avond met echte live actie te ondersteunen.

Terug naar Wielrennen