Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

GoPro of toch een andere action cam?

Bij de aanschaf van een sportcamera denk je al snel aan hét welbekende merk GoPro, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Om eerlijk te zijn, zijn veel van deze mogelijkheden het allemaal nét (of helemaal) niet. De kwaliteit van het beeld is minder, de batterijduur is dramatisch en deze in Azië geproduceerde camera's zijn lastig of helemaal niet te koppelen met mobiele telefoons. Daarom houden wij het even bij de GoPro.

Hoofdredenen waarom een GoPro Hero 4 Silver (zelf getest) een goede aankoop is:

  • Wifi koppeling met de telefoon

    De GoPro Hero 4 silver heeft een eigen wifi netwerkje, waardoor je eenvoudig met je smartphone je GoPro kunt bedienen. Maar niet alleen dat. Het is ook mogelijk om eenvoudig filmpjes en foto's van je GoPro op je telefoon te zetten.

  • Touch screen

    Bij vorige modellen was het nogal een gedoe om de juiste settings in te stellen omdat de GoPro maar over twee knoppen beschikt. Nu is er echter ook een touch screen! Super handig. Bij langer durende opnames kun je touch screen het beste uitschakelen omdat het redelijk wat batterij slurpt.

  • Topkwaliteit beeld

    Filmen in 4K, dat zegt genoeg, toch? Bij weinig licht is de beeldkwaliteit overigens minder, maar bij goedkopere actioncams is filmen in de duisternis of donker helemaal niet mogelijk.

GoPro fiets accessoires

Goed, terug naar wielrennen met een GoPro. Er zijn allerlei verschillende fiets accessoires waarmee je je GoPro kunt vastmaken aan je racefiets. Er zijn talloze verschillende mounts die er stuk voor stuk voor zorgen dat je camera in de meest gave angles kan filmen. Enkele van deze standpunten staan helder uitgelegd in de onderstaande video.

 

Goedkoop GoPro fiets accessoires kopen

Wil je de bovenstaande shots zelf maken? Koop dan de juiste accessoires kit en je kunt aan de slag! Vaak wordt gedacht dat je de officiële GoPro fiets accessoires moet kopen, maar dit is nergens voor nodig. De meeste merkloze fietsaccessoires voor actioncams zijn allemaal toepasbaar op de GoPro, of op andere actioncams. Het is allemaal redelijk universeel. Vaak wordt er in de beschrijving verteld of de fietsaccessoire in kwestie compatible is met de GoPro.

Vind de beste GoPro accessoires, voordelig & snel geleverd >> 

Inmiddels is er een opvolger van de Gopro Hero 4 met een verrassende naam natuurlijk. Lees onze review van de Gopro Hero 5

Terug naar Wielrennen