WaveCel fietshelm

Het exclusieve Bontrager materiaal WaveCel is een comprimeerbare stof die zeer effectief is in het voorkomen van een hersenschudding bij een fietsongeluk. Het WaveCel materiaal absorbeert de energie van de impact op een innovatieve wijze, voordat deze het hoofd en de hersenen bereikt. Dit betekent dat een WaveCel helm 48x effectiever is in het voorkomen van hersenschudding dan een reguliere EPS / MIPS helm.

Dit blijkt uit wetenschappelijke tests. De resultaten zijn gebaseerd op AIS 2-letsel (BrIC) bij een impact van 6,2 m/s onder een hoek van 45°. In het onderzoek is een vergelijking gemaakt tussen een reguliere EPS/MIPS helm, en diezelfde helm met een gemodificeerd WaveCel inzetstuk.

Unieke ontwikkeling

Het materiaal is ontwikkeld door een samenwerking tussen Steven Madey, een orthopedisch specialist die is gespecialiseerd in het voorkomen van hersentrauma's bij (top)sporters, en Michael Bottlang, een biomechanisch ingenieur. Het unieke aan de WaveCel technologie is dat deze is ontwikkeld met financiële hulp van het het National Institutes of Health in Amerika. Uniek, aangezien geen enkele andere helmtechnologie met hulp van deze steun is ontwikkeld.

Lees ook onze review van de Giro Savant fietshelm >

Wat kost een WaveCel helm?

Eerlijk is eerlijk: goedkoop zijn ze niet. De Bontrager WaveCel helmen starten bij €149,99, en kunnen oplopen tot €249,99. Maar aan de andere kant: je hebt maar één stel hersenen, dus het is zeker de moeite waard om deze optimaal te beschermen. We hebben de WaveCel helmen (nog) niet kunnen testen, dus we kunnen vooralsnog niets zeggen over pasvorm en dergelijke. Maar de onderzoeksresultaten zijn zeker positief, dus wat ons betreft is dit zeker een goede ontwikkeling in wielerland!

Meer info op de website van Trek >

Terug naar Kleding & Accessoires