Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Details en beschrijving

De helm is verkrijgbaar in vier maten (S, M, L & XL) en de medium weegt zo'n 385 gram. De pasvorm is zeer goed en de helm voelt ook zeer degelijk aan. Met 14 relatief kleine ventilatiegaten kán het een beetje warm worden. Het is dus zeker niet de koelste helm out there, maar over het algemeen is de temperatuur prima. De helm is voorzien van MIPS, wat betekent dat je hoofd extra goed wordt beschermd bij een val.  De klep van de Giro Chronicle MIPS helm is verstelbaar, zodat je plaats kunt maken voor een eventuele ongebruikte bril die je voor op je helm kunt plaatsen. 

Giro Chronicle MIPS mtb helm review

De helm zit zeer comfortabel en sluit goed aan op het hoofd. Je kunt de helm verstellen door het Roc Loc wieltje aan de achterkant te gebruiken. Daarmee kun je gemakkelijk zorgen dat de helm je hoofd perfect omsluit. 

Het verschil met de Montaro

Zoals al eerder in deze Giro Chronicle MIPS helm review geschreven, is dit model erg vergelijkbaar met de Giro Montaro. Dit is een duurder en meer high end model van Giro. Er zijn echter ook wat verschillen. Zo beschikt de Chronicle helm bijvoorbeeld niet over anti-bacteriële padding, heeft deze geen POV / licht mount en tevens missen de zogenoemde strap grippers. Maar goed, de Giro Chronicle is natuurlijk ook een iets goedkoper model dan de Montaro, dus in dat opzicht is het logisch dat je ergens op inlevert. Je levert echter niet in op veiligheid, dus dat maakt de Giro Chronicle MIPS helm een goede keuze.

Giro Chronicle MIPS helm mtb review

Giro Chronicle MIPS helm review

Tijdens het rijden zit de helm comfortabel op het hoofd. Inmiddels zijn er al ook enkele tuimelpartijen gemaakt, en de helm heeft precies gedaan waarvoor ie bedoeld is: het hoofd goed beschermen tegen serieuze schade. Hoewel de ventilatiegaten in de buitenschil wat aan de kleinere kant zijn, is de airflow goed en heb ik geen last gehad van te veel warmte. De padding in de helm is schokabsorberend en zit zeer prettig. 

Wanneer je dus op zoek bent naar een degelijke, veilige mountainbike helm voor een betaalbare prijs, dan zit je goed met de Giro Chronicle MIPS. Een helm die zich qua performance meet met duurdere helmen uit de range, maar dan goedkoper. 

Kortom: excellente value for money en dus beslist een goede koop!

Leuk nieuws: inmiddels is er nóg een veiligere technologie op de markt die 48x meer bescherming biedt dan een MIPS helm. Het gaat om de WaveCel helm >

Terug naar Mountainbiken