KOGA Kimera Prime

De KOGA Kimera Prime met carbon frame zorgt voor de perfecte combinatie tussen lichtgewicht en stijfheid. Het frame is afgewerkt met 3k carbon fiber mesh. De fiets is voorzien van Zipp 302 disc wielen, want bij een exclusieve fiets horen uiteraard ook high-end wielen. De wielen zitten met steekassen vast in het frame, wat zorgt voor extra stijfheid, net zoals bij Tacx trainers het geval is.

KOGA Kimera Prime racefiets SRAM

De fiets is afgemonteerd met SRAM Force eTAP AXS 2 x 12 speed. Deze groepset is in principe een budget variant van de RED eTAP AXS groep. Een revolutionair stukje fietstechnologie voor de echte wielrenliefhebber. De groepset bestaat uit een 48-35T crankset gecombineerd met een 10-33T cassette achter. Het schakelen van de zogenaamde flattop ketting schakelt direct en geluidloos. Via de SRAM app is de batterijstatus te bekijken, zijn de instellingen van de elektronische onderdelen te wijzigen en kan de software geüpdatet worden. In totaal weegt de fiets zo'n 7,8kg

Handig: Via de SRAM app kun je de batterijstatus checken, en kun je ook instellingen wijzigen en software updaten.

De adviesprijs van de KOGA Kimera Prime ligt rond de €5499. Overigens ligt de prijs van de groepset los op €2200,- en de wielen zijn los voor zo'n €1300,- per set te bestellen. Dit betekent dat het racefiets frame + overige accessoires nog zo'n 2000,- kosten.

KOGA Kimera Premium BEAT

Naast de KOGA Kimera Prime heeft het merk ook een BEAT variant van de premium uitgebracht. De KOGA Kimera Premium BEAT is in principe de welbekende KOGA Kimera Premium, maar dan met het artwork van de BEAT.

KOGA Kimera Premium BEAT racefiets blog

Verder is de fiets voorzien van een XLC stuur, stuurpen en zadelpen, een zadel van Selle San Marco (BEAT team edition) en een Shimano Ultegra groepset. De DT Swiss wielset, lichtgewicht, gecombineerd met Schwalbe One 28mm banden maakt de racefiets compleet.

Consumentenadviesprijs: 2.999 Euro.

Terug naar Wielrennen