Het herstellen van het lichaam

Bij mountainbiken worden routes voornamelijk door bossen en natuurgebieden afgelegd en dit zorgt ook voor diverse ondergronden en impacts op het lichaam. Hierdoor zullen de spieren het zwaarder krijgen dan over de normale verharde weg fietsen. Mocht je moeite hebben met herstellen, dan  is een plantaardige eiwitshake een praktisch hulpmiddel.

Een plantaardige eiwitshake bestaat uit plantaardig eiwitpoeder en deze bevatten de nodige aminozuren met een juiste combinatie aan eiwitten. Deze poedervorm kun je eenvoudig combineren met water en zo creëer je een eiwitbron met essentiële aminozuren die spieren herstellen en om fit te blijven.

De eiwitshakes van Orangefit.nl zijn een voorbeeld van plantaardige eiwitshakes die het lichaam hersteld zonder dierlijke eiwitten te bevatten. Hierdoor kun je helpen de natuur te verbeteren en uiteindelijk zorgt het ook voor een boost voor het lichaam.

Waarom is proteïne belangrijk?

Het lichaam heeft proteïne nodig als bouwsteen. Door voldoende proteïnen binnen te krijgen kun je het immuunsysteem relatief eenvoudig op pijl houden en kun je de spieren laten groeien en dus ook sterker maken. Bij iedere lichamelijke inspanning heeft het lichaam eiwitten nodig.

Bij mountainbiken worden de beenspieren voornamelijk gebruikt, maar ook andere spieren in het lichaam. Het lichaam heeft de tijd nodig om het lichaam weer volledig te herstellen. Voornamelijk omdat spieren scheurtjes krijgen na een inspanning. Deze scheurtjes worden tijdens het herstel dichtgemaakt en spieropbouw vind plaats. Dit proces kun je versterken door proteïne te nemen.

Heb je een zware mountainbike toertocht gehad, dan is het herstellen met een plantaardige eiwitshake echt een aanrader. Je zult merken dat je minder last hebt van spierpijn en dat de spieren ook sneller groeien. Hierdoor kun je sneller je limiet vergroten en meer uit je routes halen. Je zult impacts beter kunnen verweren en minder snel blessures krijgen en het verbeterd de weerstand. Hierdoor zorg je eigenlijk dat je met een simpele routine meer uit mountainbiken kunt halen.

Terug naar Mountainbiken