Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Wat is Trek Project One Ultimate precies?

Je wordt uitgenodigd op het hoofdkantoor van Trek in Waterloo, Wisconsin USA en gaat samen met een topdesigner jouw perfecte fiets (on / off road) ontwerpen. Klinkt als een droom, toch?

Dat is het ook een beetje, want we verwachten dat niet veel van onze lezers een fiets van €20.000,- kunnen betalen. De redactie van Wielermagazine overigens ook niet. Toch is het wel een mooie stap in de wielerwereld, want hiermee bewijst Trek wel dat een miljoenenonderneming óók kan customizen.

Complete custom made racefiets

Customizen tot in het ultieme detail. Volgens hun eigen website gaat Trek zelfs zover dat ze een unieke verf voor jouw frame willen ontwikkelen, als dat nodig is. Hun gedachtengang: "if you can dream it, we can make it reality". Van klassieke kleurenschema's tot dierenprintjes en groene vlammen: jij mag het zeggen. Een van de eerste Project One Ultimate klanten, de CEO van Boeing, wilde een fiets in de kleuren van de Dreamliner. Het kostte Trek maar liefst 20 uur om de juiste kleur te mixen. Zo ver gaan ze voor je.

Hoe werkt het?

Je begint met het kiezen van een basismodel fiets dat je gaat customizen. Daarna kun je losgaan: kies je wielen, groepset, zadel, fietsketting en zelfs de cable housing. Elk detail van de fiets kan worden gekozen en aangepast naar jouw wensen én lichaam. Je kunt dus écht jouw perfect passende droomfiets ontwerpen. Uiteraard krijg je hulp van de topdesigners van Trek, dus je staat er niet alleen voor.

En wat kost dat dan?

Een custum Trek racefiets kopen? De prijs van een custom made Trek Project One Ultimate fiets begint bij de prijs van je gekozen basismodel + $500,-. Elke customization die je vervolgens doet, laat de prijs stijgen. Reken uiteindelijk op een prijs van minimaal $25.000.- voor je unieke tweewieler.

In principe zijn er no limits: je start alleen altijd met een Trek fiets, maar dat is logisch. Tevens moet het eindproduct voldoen aan de veiligheidseisen van Trek, maar ook dat lijkt ons logisch. Fijn pluspunt: de wachttijd is erg kort, maar dat is niet raar met zulke hoge prijzen.

Je kunt je custom made fiets laten opsturen, maar je kunt 'em ook gaan ophalen op het hoofdkantoor. Na een mooie onthulling kun je meefietsen tijdens de Trek lunch time ride als vuurdoop van je gloednieuwe tweewieler.

Mochten we ooit $25.000 over hebben, dan zien we dit wel zitten... what do you think?

Meer info via Trek Bikes

Terug naar Wielrennen