Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Mountainbikes

Mountainbiken is net zoals wielrennen een wielersport. Het verschil met wielrennen is dat je vaak door ruig terrein fietst. Dit maakt het divers. Ook als het gaat om mountainbikes zijn er veel verschillende soorten fietsmerken op de markt. Hieronder vind je een overzicht van een aantal mountainbike merken:

  • Cannondal
  • Giant
  • Santa Cruz
  • Bulls
  • Cube
  • Canyon
  • Trek

Bij het kiezen van een mountainbike is één van de eerste vragen die je jezelf moet afvragen, welk materiaal frame je kiest. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor staal, carbon, titanium of aluminium. Cannondal is één van de meest vooruitstrevende merken in de markt als het gaat om materiaal. Ze worden gekenmerkt door hun opmerkelijk lichte fietsen. Zo kiezen veel professionele mountainbikers voor de carbon fietsen van Cannondal. Ook voor beginners heeft dit merk tallozen instap opties. Een goede keuze dus!

Tip: voor het kiezen van het juiste mountainbike type gebruik je onze mountainbike keuzehulp

City & touring fietsen

Stadsfietsen zijn fietsen die gemaakt zijn voor het dagelijks gebruik. Zo heb je bijvoorbeeld een fiets nodig om boodschappen te doen, naar de sportschool of naar je werk te gaan. Deze fietsen zijn vaak eenvoudig ontworpen om je van A naar B te brengen, zonder dat je fiets kapot gaat. Het verschil tussen een stadfiets en een touring fiets is dat touring fietsen ontworpen zijn voor lange afstanden. Er zit daarom vaak een betere uitrusting op.

E-bikes

De laatste variant fietsen die hier besproken wordt zijn elektrische fietsen. Een e-bike is ideaal om er lekker op uit te trekken en lange afstanden af te leggen. Ze zijn comfortabel en snel. Een e-bike heeft vaak een prijskaartje als je het vergelijkt met bijvoorbeeld een stadfiets. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een betrouwbare fiets. Idworx is een voorbeeld van een merk die er alles aan doet om de fietsen zo comfortabel mogelijk te maken en garandeert top kwaliteit.

Heb je al zin gekregen om er lekker op uit te trekken? Of je nu op zoek bent naar een sportieve fiets of een recreatieve fiets, er is voor iedereen een geschikte fiets te vinden.

Terug naar Mountainbiken