Wat is een fatbike?

Een fatbike – letterlijk dikke fiets – is een fiets voor off-road toepassingen. Hij heeft hiervoor veel dikkere wielen dan een normale fiets. Meestal zijn de banden ook nog een tikkeltje groter dan je gewend bent. En het ideale van dit type banden is dat ze een zachtere grond (zand, sneeuw) prima aankunnen. Je ziet de fatbike dan ook geregeld op plekken zonder verhard wegdek, zoals stranden en bossen. Zorg voor een goede bandenspanning. De unieke vering zorgt daarnaast voor een zeer comfortabele fietservaring.

Leuker voortbewegen, langer in de buitenlucht

Je weet dat elke dag minimaal een half uur bewegen goed voor je is. Maar een heuvelachtig vakantielandschap of een te zachte ondergrond voor een gewone fiets kunnen op een gegeven moment een storende factor zijn.

Met een degelijke fiets zoals de stevige zwarte Fatbike kun je deze uitdagingen het hoofd bieden. Je neemt de fatbike handig mee in je camper op reis door heel Europa en legt dan de prachtigste stukjes natuur met je elektrische fiets af. Gewoon bij lekker weer in Nederland kan natuurlijk ook.

Over de paden door de duinen van Texel, langs de oevers van de Italiaanse meren of in de winter door de Noorse sneeuw; het kan allemaal met de fatbike!

Thuis opladen

De accu van je elektrische fiets thuis opladen was nog nooit zo makkelijk. Er zijn zelfs mensen die er een speciaal station voor inrichten. In de garage of achter de poort onder de carport maken ze dan zowel een laadstation voor de elektrische auto als een laadplek voor de fiets. Lekker georganiseerd en je fiets staat ook nog eens veilig en droog.

Trendy modellen

Door het jeugdige model zal niet iedereen gelijk Fatbikes online bestellen, maar feit blijft wel dat je er lekker op kunt zitten en dat het niet verplicht is om een helm te dragen. Dat is bij mooi weer helemaal top, want een helm zit je in de weg en gaat bij warm weer zweten.

Verder is de fatbike vooral een model dat ook minimalisten aanspreekt. De strakke lijnen van het stevige frame, de weinige toeters en bellen (behalve de verplichte onderdelen); dat is duidelijk waar de fatbike liefhebber voor valt bij deze elektrische fiets.

Terug naar Advertorials